Българската лечебна козметика, която помогна на хиляди Европейци.

 INAESSENTIALS

Inaessentials е малък семеен бизнес, който се занимава с био производство в България от далечната 2000 година. Тогава със съпруга ми започнахме да се занимаваме със биоземеделие като аматьори и не разбирахме много, но имахме визия. Били сме близо до фалит няколко пъти и пътят, през който минахме, бе изпълнен с трудности.Днес вече берем плодовете на нашия дългогодишен опит и с помощта на 3-те ни деца се развиваме по-бързо от всякога. Благодарение на общите ни усилия малкият ни семеен проект "Inaessentials", който започнахме през 2019, вече е разпознаваем бранд в 12 Европейски страни, а неотдавна регистрирахме клиент номер 200 000.

Inaessentials семейство ралчеви 

НЕКА ВИ РАЗКАЖЕМ НАШАТА ИСТОРИЯ

Историята на брандa Inaessentials всъщност започва много преди 2019-та. Още през 2011-та година имахме страшно много приятели, които бяха опитвали продуктите ни и постоянно ни казваха, че лавандуловата вода е вълшебна и не са виждали подобно нещо. Спомням си как една приятелка носи домашна пита, след като лицето на дъщеря ѝ се оправило точно преди бала ѝ.

Още оттогава опитвахме, но нямахме знанието как да стигнем до повече хора. За щастие през 2019 синът ни Васко, който по това време учеше в Англия, се зае със страницата ни във Фейсбук и ни показа как може да подсилваме наши публикации, за да достигат до повече хора. В началото нямаше голям ефект, като на ден давахме по 30 лв. за реклама и имахме 1 или 2 поръчки, докато след седмица не се появиха коментари под рекламите на доволни клиенти. След около месец първата ни реклама имаше повече от 20 позитивни коментара, което оказа огромен ефект.

Позволихме си да пуснем още 2 реклами и се случи същото. Съпругът ми постоянно разказваше как малкият е маркетингов гений, но доста по-късно разбрахме, че хората ни се доверяват не заради рекламата, а за това, че сме открити и искрени с тях. Биологичните продукти на Inaessentials

 2020 и 6-те нови страни

В края на 2019 вече знаехме, че имаме нещо голямо. Обаждания всеки ден от доволни клиенти, стотици съобщения седмично… Всички близки ни казваха да пробваме европейския пазар, което за нас си беше тъмна Индия. Отново децата започнаха да разпитват, да проучват и накрая се спряха на вариант - работа с логистичен склад в съответната държава и сайт: inaessentials във всяка страна. Първа беше Германия, където публикувахме и нашата история. Бяхме шокирани от ефекта... за месец резултатите в Германия се равняваха на тези в България от Февруари до Декември 2019.

Виждайки, че този модел работи, решихме да рискуваме и вложихме всичко, което бяхме спечелили до момента в стратегията да достигнем нови пазари. И така се случиха inaessentials/uk/sk/de/ro/cz/it/es/pt/nl. Великобритания, Германия, Австрия, Румъния, Словакия, Гърция. Чехия, Италия, Испания. Португалия, Холандия последваха България и започнахме да четем благодарности на всички езици.

Всичко това за нас беше като сбъдната мечта, но започнахме да усещаме и голяма отговорност. Новото предизвикателство бе да запазим качеството си на обслужване, което винаги е било приоритет за нас. До ден днешен само ние лично (аз, синът ми и дъщеря ми) отговаряме на всички съобщения във фейсбук и инстаграм, защото знаем, че личното отношение е ключово и макар да отнема време, вярваме, че си струва.

Веселина Ралчева биопродукти 

Как се отблагодаряваме

Не приемаме всичко, което ни се случва, за даденост и се стараем постоянно да даваме и да помагаме. В момента се грижим за повече от 30 семейства от малцинствата, като не механизираме много от дейностите си в земеделието, за да можем да им осигурим дългосрочна заетост. Все още голямата ни част от лавандуловите насаждения се косят ръчно. ръчно се събират и диворастяща смрадлика и коприва. За брането на рози пък ангажираме над 100 души.

Неотдавна пуснахме пост, в който попитахме как може да се подобрим и получихме десетки предложения. Петте най-често срещани желания от клиентите сме на път да изпълним съвсем скоро. А от 2020 предлагаме единствената в България опция за 100% защита на нашите клиенти, като даваме възможност за пълно възстановяване на сумата за поръчка, ако клиентът не е доволен, без да е нужно той да връща продукта.

рози inaessentials

Искаме да се отблагодарим и сега

Ако си наш клиенти или сега разбираш за нашия бранд, ще означава много за нас, ако ни дадеш шанс и пробваш нашите продукти, които можеш да разгледаш: ТУК

В сайта ни можете да видите мненията и ревюта на повече от 2000 клиента :) 


Ние сме ти подготвили голяма изненада, а именно - подаръчен код за отстъпка по случай повече от 200 000-те хиляди клиента на Inaessentials в цяла Европа с цели 15% отстъпка от първата ви поръчка и той е: 200ina


Сайтът ни и всички продукти може да видиш тук: inaessentials.com или като натиснеш червения бутон отдолу:

13 коментара

 • Здравейте, за първи път ще използваме ваши продукти, още не мога да напиша отзив. Но доставката дойде много бързо и това че са био продукти и българско ми допада. Благодаря Ви

  Елена Василева
 • Здравейте, за първи път ще използваме ваши продукти, още не мога да напиша отзив

  Елена Василева
 • Здравейте! Първо искам да ви благодаря за коректното отношение! Лавандуловата вода е страхотна. Водата от смрадлика премахна отвратителна болка, а дезинфектантът е изключително удобен. Страхотни сте! <3

  Габриела Христова
 • Здравейте,
  Получих поръчката си днес. Благодаря ви!Много симпатично изглеждат продуктите и се надявам да бъдат ефективни. Адмирации за това, което правите.

  Мая Миткова
 • Здравейте,за втори път съм ваш клиент и наистина мога да кажа ,че продуктите Ви са уникални…
  Бъдете винаги толкова единни и истински,а с текста ,който сте написали за това как се е развил Вашият бизнес много ме развълнувах те..
  Благодаря Ви
  Бъдете здрави

  Веаела Георгиева

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват заради атака от БОТОВЕ през последните 2 месеца