био розово масло inaessentials

Ползите от розовото масло за косата

Как да ползваме розово масло за красива коса?

Полезните свойства розовото масло са известни в цял свят.

Розата се е ползвала в древен Рим не само като козметично средства, но също така и за лечение на различни заболявания. Ароматното розово масло е лекувало кожата, косата и ноктите.

розово масло inaessentials.com

Защо се ползва за коса?

То се използва за възстановяване на космените фоликули, както и за връщането на красота и блясъка на косата.

Стойността на розово масло е много висока. То е невероятно ароматно и е най-старият афродизиак. Съставът на розово масло включва триста компонента – основно нероли, фарнезол и цитронелол.

Розовото масло решава следните проблеми на косата:

  • Помага за зарастване на рани по скалпа.
  • Възстановява структурата на космите.
  • Премахва пърхот и различни гъбични заболявания на кожата на главата.
  • Повишава еластичността на косата.
  • Намалява омазняване на кожата на главата.
  • Помага за растежа на косата

Рецепти с розово масло за коса:

 1. Рецепта за лечение на пърхот.

В този случай, се препоръчва да го използвате с други видове масла като масло от чаено дърво, лавандула, кипарис или кедър.

Слагат се 5 капки масло от роза, три от чаено дърво, две капки от лавандула в 12 мл бадемово масло. Течността се втрива в скалпа и се оставя за 30 минути. Отмива се с шампоан.

 2. Maска за суха коса

Сухата коса се дължи на  недостатъчното количество влага вътре в структурата. Затова е много важно да се овлажнява косъма. Розовото  масло за коса може да се добави към всяка маска, лосион или шампоан. Все пак по-добре е да си направите подхранваща маска като се използват само натурални съставки.

-розово масло;
-маслиново масло;
-бадемово масло;

Загрейте леко зехтин екстра върджин до 40 градуса. Добавете няколко капки розово масло и бадемово масло. Редовната употреба на тази маска укрепи здравето на косата за цялата година. За подобряване на циркулацията на кръвта трябва да се нанася маската с леки масажни движения в кожата. Това също така тя ще ускори растежа на космите.

3. Ревитализираща маска

Розовото масло има отличен регенериращ ефект. Тази маска се препоръчва да се направи вечерта и да остане през нощта.
Смесете 1 чаена лъжица растително масло с яйчен жълтък. Добавете малко количество от силна отвара от лайка. Накрая сложете  по 3 капки розово масло и масло от авокадо.

4. Маска за мазна коса

Съставките за маската са: розово масло; портокалово масло; ябълков оцет; мед.
Смесете всички съставки една след друга, а накрая сложете меда. Розовото масло о маслото от авокадо са само по 3 капки, оцетът е 2 супени лъжици, а медът – 1 чаена лъжичка.

Маската стои максимум 30 минути. След измиването с шампоан се препоръчва да се изплакне косата с оцет или лимонов сок.

Биолотично розово масло може да закупите от тук: биологично розово масло

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.