5 начина да се справим с акнето от вкъщи

5 начина да се справим с акнето от вкъщи

Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми, който притеснява голяма част от хората по света. Най-честите фактори за развитие на акне са неправилно хранене, стрес, хормонални промени и генетика. Дерматологичната козметика, която се предлага, в повечето случаи е прекалено скъпа и не решава проблема. Което кара хората все повече да търсят друга алтернатива като домашните маски за лице. Предполагаме по време на карантинния период много от вас са се възползвали от времето вкъщи и са опитвали различни домашни маски.

Заедно с 2-ма от най-добрите ароматерапевти в България ви предлагаме 5 бързи и лесни рецепти, с които лесно да преборите акнето от вкъщи.

Мед и канела

Медът и канелата са продукти, които почти винаги можете да намерите из рафтовете в кухнята. Според специалисти те притежават антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което ги прави отлични продукти за справяне с акнето.

Рецептата е лесна - трябва да смесите 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Пастата, която ще получите я нанесете върху лицето и я оставете за 10-15 мин. След това изплакнете маската и подсушете лицето си.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е известен със способността си да се бори с много видове бактерии и вируси. Съдържа органична киселина, която изсушава излишното масло (себум), което причинява акнето. Макар да има силна и за някои хора неприятна миризма, неговите предимства са, че балансира pH на кожата, екфолира и се бори с черните точки.

На 1 част ябълков оцет добавете 4 части вода. Почистете лицето си и с помощта на памук нанесете сместа върху кожата. Оставете я да постои 15-20 секунди, след това хубаво я измийте добре и подсушете лицето си. Запомнете, че водата е важна съставка от маската, защото тя неутрализира силната киселинност на ябълковия оцет.

Внимание! При неправилна употреба ябълковият оцет може да предизвика изгаряния и дразнене, затова го използвайте предпазливо.

Чесън

Лечебните свойства на чесъна са признати още преди векове и затова той е честно използван продукт в народната медицина. Акнето се лекува именно чрез неговите антибактериални и противовъзпалителни свойства. Можете да изцедите сока от чесъна, като го нарежете на ситно и притиснете със специален уред. След това го нанесете върху засегнатите зони. Друг начин е просто да разрежете една скилитка и да втриете вътрешната й част в кожата.

Внимание! Колкото и полезна да се смята употребата на този продукт, трябва да знаете, че той крие и малки рискове. Освен силната и неприятна миризма има и други по-неприятни фактори, които могат да се появят след употреба - дразнене на кожата, зачервяване, обрив, мехури и алергични реакции.

Алое вера и лимонов сок

Искате лицето ви да има ободрен и свеж вид - това е маската за вас! Тя почиства порите и убива някои от бактериите, които причиняват акне. Експерти твърдят, че плодовитите киселини в лимоновия сок са ефективни почистващи препарати за лице. Предполагаме, че бабите ви ще имат това растението алое вера, затова ви съветваме да се обърнете към тях. А ако нямат, винаги може да закупите продукта от някой био магазин.

Смесете ¼ чаена лъжичка лимонов сок с 2 лъжици чиста алое вера. Нанесете сместа върху кожата си и я оставете да подейства 5 – 10 минути. След това я изплакнете.

Важно! Не прекалявайте с лимоновия сок, за да не дразните или претоварите кожата си с киселинността на цитрусовия плод.

Лавандулова вода

Ако не искате да правите лепкави и неприятни на мирис маски, лавандуловата вода е точно за вас. Понякога трябва да се правят компромиси в името на здравето и красотата, но защо трябва да търпите неприятни миризми и дискомфорт, като можете да се насладите на една приятна домашна терапия. Освен хубавия аромат, който притежава лавандуловата вода, тя е и страхотно решения срещу акнето. Продуктът притежава антибактериално и противовъзпалително действие също както горе дадените продукти, но със сигурност няма странични ефекти.

Бързо, лесно и приятно! Напоете памуче с лавандулова вода и минете през засегнатите зони. В момента ние самите предлагаме такова решение и произвеждане този продукт в нашата семейна фирма Inaessentials. За последната година това е продукта за най-позитивни коментари срещу акне, а фактът че е био още повече допринася за неговите свойства. Не искаме да ви продаваме, а да ви дадем стойност в този блог и всички други методи също бих били много полезни. Ако все пак решите да пробвате нещо подобно може да видите много отзиви и съвети от хора, които са го тествали от: ТУК.

Всички искаме да имаме чиста и красива кожа на лицето. Затова е много важно да не омаловажаваме дори и малките кожни проблеми, а да взимаме мерки навреме. Няма по-добър лек от естествените продукти и постоянството. Не забравяйте, че неправилното хранене също влияе за образуването на акне. Затова се хранете здравословно и поддържайте кожата на лицето си.

От семейството на Inaessentials ви благодарим за отделеното време да прочетете този блог и ако желаете да пробвате някои от нашите лечебни био продукти, може да ги видите тук:

Пазарувай Сега

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.