Как един малък семеен бизнес реши проблема с АКНЕТО на повече от 10 000 тийнейджъри.

Акнето …

 Проблем, с който всеки един тийнейджър се сблъсква. Големите марки предлагат решения, едни по-скъпи, други по-евтини, но всички те имат нещо общо: Не решават проблема. В началото на 2019 след като направихме тестове и след като всички, на които предложихме нашата лавандулова водичка после не спираха да ни благодарят, се решихме и пуснахме продукта си онлайн. За щастие децата бяха доста запознати с технологиите и помогнаха това да се осъществи… Ако прескочим във времето до днес, ще видим как от никому неизвестен продукт нашата лавандулова водичка се превърна в най-високо оценения и най-ефективен продукт срещу акне в България и то на нормална цена от 10лв. Но зад тези силни думи се крият години труд.

Лавандула Inaessentials

 

Малко за нас

 Ние сме семеен бизнес, който се занимава с био земеделие от 2000-та година. Започнахме като аматьори, но с изключително голям ентусиазъм. Беше трудно, но се учехме от грешките си и не ги повтаряхме. Започнахме с 10 декара рози и 20 декара лавандула, посадени на нивите на нашите дядовци – моя и на съпруга ми. Първите 7 години бяха изключително трудни и трябваше да съчетаваме професиите си със земеделието, от което за жалост бяхме на загуба. Нещата бяха зле, докато не се появи немската компания Wala, които произвеждат серията dr. Hauschka. След като посетиха огромен брой дестилерии у нас, ни информираха, че искат да работят основно с нас, тъй като нашите продукти са едни от най-качествените  и чисти по състав в цялата страна. Това ни вдъхнови и отвори очите ни. Чак тогава се замислихме какво наистина имаме. Продължихме и с много труд стигаме до тази година. Вече отглеждаме 500 декара рози и 1000 декара лавандула. Въпреки, че сме по-големи като бизнес, постоянно се стремим да се подобряваме. Такава стъпка поехме и през Февруари предната година (2019), когато решихме да пуснем продуктите си на местния пазар.

Повече за нас: ТУК 

Васил и Веселина Ралчев

 Inaessentials

Започнахме без очаквания… Синът ни направи сайта Inaessentials в момента, в който изучаваше маркетинг и реклама. Реши да тестваме и да пуснем реклама във фейсбук. В началото нямаше голям ефект, като на ден давахме по 30 лв за реклама и имахме 1 или 2 поръчки, докато след седмица не се появиха коментари под рекламите на доволни клиенти. След около месец първата ни реклама имаше повече от 20 позитивни коментара, което оказа огромен ефект. Позволихме си да пуснем още 2 реклами и се случи същото. В един момент усетихме, че не само тийнейджъри, а хора на всякаква възраст си вземат нашата лавандулова вода против акне и всички те са доволни. Трябваше да направим много промени… В един момент поръчките стигнаха до 30 водички на ден, а ние малко по-детски пълнехме всички бутилки у дома с каничка. Решихме се и взехме пълначна машина. След месец се наложи да наемем и оборудваме помещение за разфасоване и етикетиране, а съвсем малко след това и да наемем 2 служителки, които да се занимават само и единствено с магазина. Наложихме вътрешни правила: Като основното беше: Клиентът винаги трябва да е доволен, дори когато не е. След 1000 продадени води и нито 1 оплакване решихме да променим рекламите си и да предложим безплатно връщане на цялата сума за поръчката, ако няма ефект – ход, който се оказа много добър. Днес имаме над 18 000 изпратени водички и едва 10 върнати, което ни говори много за техния ефект.

лавандулова вода против акне Inaessnetials

 

 Най-хубавата част

 Нещото, което истински ни мотивира бяха всички доволни клиенти. Най-шумни бяха тийнейджърите. Момичета и момчета ни пишеха всеки ден, за да ни казват как „сме им спасили живота“ или „как са си хванали гадже благодарение на нас“, „как са преодолели комплекси“. Фактът, че това, което произвеждаме с толкова любов има такъв ефект ни правеше безкрайно щастливи. Любимото ни съобщение до ден днешен е от момиче, което тази година имаше бал. Писа ни, че има огромен проблем с акне по цялото тяло и е опитала буквално всичко и ни е намерила 10 дни преди бала си. Не вярвала много на рекламата, но решила да пробва и сега светът и е изцяло променен, а всички от класа й били в шок като я видели“. Ние лично се гордеехме с тази история, а на момичето предложихме 10 безплатни водички, срещу разрешение да споделяме историята в рекламите ни, без да споменаваме име. Добрите коментари не спират, било то от малки или големи, от майки, деца, бащи. Оказа се, че акнето е проблем и при много възрастни, които също впечатлихме.

 

С какво сме различни ?

 Различното при нас е, че гледаме нашите лавандулови градини по напълно различен начин. Добивът ни е 2 пъти по-малък от нормалния, но качеството е несравнимо, а именно него търсят нашите клиенти. Освен че сме биологично сертфицирани, ние не си позволяваме да използваме дори био препарати. Единственото нещо, с което третираме нашите ниви е нашата „тайна“ отвара по биодинамична рецепта. При пълнолуние набираме коприва, която после използваме като основна съставка за нашата отвара, съставките за които са ни предоставени от природата. Тази отвара прогонва всички болести и съхранява терапевтичните свойства на лавандулата, които се пренасят и в нашата лавандулова вода. Вярваме, че едно от тези свойства е именно уникалният й ефект срещу акнето, нещо което никоя друга флорална вода няма в такава степен.

лавандула inaessentials помага при акне

 

 Искате да пробвате ?

Ние не се съсредоточаваме върху оборота, а върху това да имаме доволни и верни клиенти. С това мислене сме започнали и тази философия ще следваме. Ако и вие искате да опитате от нашата вълшебна био водичка може да го направите от ТУК, а от нас ще получите като подарък промо код за 10% отстъпка от първата ви поръчка, който е: ina10 


37 коментари

 • Предлага ли се в магазинната мрежа в град София

  Нели Илиева
 • Имате ли магазин в Панагюрище, откъдето да си закупим продукта

  Стефка
 • Къде да въведа кода за отстъпка? Няма такова поле :(
  С кой куриер се доставят продуктите?
  А имате ли магазин където се продава продукта и къде?

  Ружа
 • 2бр лавадулова вода град Сливен. Улица Беломорска номер 5

  Веска Панайотова Панайотова
 • Здравейте, направих потъчка, доставка с еконт, но цената трябваше да бъде с отстъпката 13’50лв, не 14’50лв.
  Може ли да бъде коригирана.

  Даниела Панайотова

Оставете коментар

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid