За нас

Кои сме ние 

 Семейство Ралчеви 

Inaessentials е фамилна фирма, която вече повече от десетилетие се занимава с биологично земеделие и биологична преработка на етерично-маслени култури. Фирмата отглежда насаждения с био лавандула, рози, смрадлика, коприва, лайка, салвия и смрадлика.
Собственичката - Веселина Ралчева - е една от основателките и първи председател на Асоциацията на биофермерите в България - Българска Асоциация Биопродукти. През 2019 тя е избрана за пръв носител на наградата "Биопроизводител на Годината в България"

Веселина Ралчева - Биопроизводител на Годината
Как се ражда Inaessentials ?
През 2019 година синът на Веселина, Васил Ралчев, който по това време учи във Великобритания, дава идеята за направа на онлайн магазин. Без очаквания, семейството стартира, като Васко е отговорен за онлайн магазина и рекламите, сестра му Елена отговаря за Социалните мрежи и отговаря на клиентите. Веселина поема администрацията, а съпругът ѝ Николай поема производството на продукцията.


Всичко започва като на шега с 1 реклама във Фейсбук, под която скоро се появява позитивен коментар. Не след дълго идва втори, трети и рекламата от уста на уста дава старта, от който семейният проект се нуждае. След около 3 месеца стратегията на фирмата цялостно се променя и те внедряват 2 нови тактики.


1. Дават пълна свобода на клиентите си, като въвеждат политика, според която всеки клиент има правото на пълно връщане на сумата, без дори да връща физическия продукт. По този начин практически рискът на клиента е нулев, а потенциалът да даде шанс на продуктите се вдига многократно ✅


2. Втората промяна е, че спират с директния и досаден тип реклама - купете си нашия продукт, защото помага за... Вместо това разказват реалната история на техния бизнес и реалните истории на своите клиенти - стратегия, чрез която брандът става много по-близък до клиента ✅


Основната мисия на Inaessentials е клиентът винаги да е доволен, защото семейството вярва, че именно с такава основа може да се изгради нещо голямо.


През февруари 2020 се ражда и Inaessentials.dе и фирмата стартира дейност изцяло в Германия и Австрия, където се сблъсква с нова култура и изменя изцяло ценностната си система за конкретните държави. Съобразява се с изискванията на местните клиенти и отново се старае да предложи страхотни продукти и обслужване на този пазар. Тези действия се оказват правилни и Германия и Австрия бързо се превръщат в най-големите пазари на Inaessentials.


През Март 2020 се появява inaessentials.ro. В Румъния клиентите веднага се влюбват в семейния бранд и много хора дават шанс на продуктите. В началото се получават логистични проблеми, но не след дълго всичко се оправя и сега inaessentials има едни страхотни и мили клиенти в лицето на Румънските граждани.


Май месец е началото на Великобритания. Васко винаги е мечтал да стартира бранда в страната, където е учил. Той поема цялото управление на бранда там и се зарича, че няма да има клиент, на чийто коментар или съобщение няма да бъде отговорено. Интересно е да се наблюдава с каква любов и желание той развива inaessentials.co.uk. Още по-интересно е колко отворени са жителите на Великобритания и по какъв страхотен начин те оценяват нашите продукти и това, което правим.


През Юни стартира и Inaessentials.sk. В Словакия, някак магически, нещата тръгват още от първия ден. Някак си блоговете, в които се разказва историята на inaessentials, са в унисон със Словашката култура и за момента сме повече от щастливи от на пръв поглед странната ни идея да стартираме точно в Словакия, зад която се крият наши близки, които ни споделиха колко коректни и мили са потребителите там.


Това е историята на inaessentials засега, но продължаваме да я пишем всеки ден и вие, нашите клиенти, сте основни герои в нея и причината да я има :)


Ние вярваме, че с помощта на природата много от проблемите ни могат да бъдат решени в дългосрочен план. Вярваме в това, което правим, и сме сигурни в едно, а именно, че с мило отношение към нашите клиенти, постоянна мисъл за тях и техните желания и факта, че сме готови да откликнем на техните нужди по всяко време, Inaessentials има потенциала да се превърне в нещо голямо. Колкото и голямо да стане обаче, ви обещаваме, че винаги ще имаме ценностите на малкия семеен бранд, който е нашата същност ❤️

 

 

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid