4 причини, поради които водата за уста може да бъде опасна за вас

4 причини, поради които водата за уста може да бъде опасна за вас

Изпитвали ли сте някога кървене на венците, афти и лош дъх? Агресивните химически води за уста могат да бъдат вредни за вашите венци поради няколко причини:

1. Високо съдържание на алкохол във водите за уста

 Много от водите за уста в магазините съдържат значителни количества алкохол, което може да доведе до сухота в устата. Сухата уста е по-малко ефективна при отмиването на хранителни частици и бактерии и това увеличава риска от проблеми със зъбите, като лош дъх и кариеси. 

2. Дразнене, причинено от агресивни химикали

Агресивните химикали във водите за уста могат да раздразнят деликатните тъкани на устата, включително венците. Това може да доведе до дискомфорт и възпаление. Избягвайте химикали като: хлорхексидин глюконат; Етанол (етилов алкохол); Метилов салицилат.

3. Разрушаване на оралния микробиом 

Силните води за уста могат да нарушат естествения баланс на добрите бактерии в устата. Този дисбаланс може да доведе до различни проблеми с оралното здраве, включително повишен риск от инфекции като афти. Ето някои други често срещани съставки във водата за уста, които могат да навредят на вашия орален микробиом:

Алкохол убива всички бактерии, добри и лоши.

Водороден пероксид – убива всички бактерии, добри и лоши. Може също така да убие клетки в зъбите ви.

Хлорхексидин – широкоспектърен антимикробен агент, често срещан във водите за уста. Може да оцвети зъбите ви, да увеличи образуването на зъбен камък и да промени вкусовите ви усещания.

4. Риск от случайно поглъщане 

 Има вероятност поглъщането на вода за уста да доведе до стомашен дискомфорт, усещане за гадене, усещане за замаяност, дразнене на устата, гърлото и храносмилателния тракт.

Заключение: За тези, които търсят нежна алтернатива, потърсете органични води за уста, които не съдържат алкохол и могат да почистват ефективно, като същевременно запазват полезните бактерии. Естествените съставки предотвратяват обезцветяването и намаляват чувствителността, създавайки  по-здрава и естествена усмивка. Смрадликата е една от най-добрите билки за хигиена на устата.

КУПЕТЕ НАШАТА ХИДРОЛИНА ОТ СМРАДЛИКА ТУК

Отзиви:

"ЕХА

Съпругът ми има много тежка форма на пародонтит и нищо не му спираше кървенето освен антибиотиците. Изумени сме от ефекта на водата от смрадлика, защото тя стяга венците и веднага спира кървенето. Само след 2 дни е резултатът, след седмици пак ще пиша, но просто УАУ” - Мария

„Впечатлен съм!

Използвам редовно вода за уста от известни марки, но реших да пробвам тази, защото ми харесва идеята да използвам органични продукти. Изненадан съм колко свеж е дъхът ми и определено помага за кървящите ми венци. Поръчах втора бутилка."

„Най-добрата вода за уста на пазара с допълнителни бонуси, че е напълно без разяждащи химикали и болката в зъбите ми изчезна в рамките на 2 дни и не се върна след 3 месеца употреба. 😍🙏“ 

 

КУПЕТЕ СЕМЕЕН ПАКЕТ ЗА УСТНА ХИГИЕНА ТУК:

 

Нашият уебсайт: https://inaessentials.com/ 

👇 Намерете правилното решение за вашата кожа с едно кликване на червения бутон! 👇
InaEssentials-Website

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.