Веселина Ралчева Inaessentials

Биофермерът на годината Веселина Ралчева и продуктите ѝ за акне, пърхот и екзема

Веселина Ралчева

„Лечебната сила на природата, впрегната в решаването на проблемите на хората, в противовес със заобикалящата ни масова химия“

Веселина Ралчева - Биофермер на годината 2019

Назад във времето, през 2002-ра година, бях учител по музика, а съпругът ми Николай бе пожарникар. По време на едно наше пътуване, Николай започна да обсъжда с мене възможността да отглеждаме маслодайни рози. Първоначално бях скептична, тъй като това бе твърде сложно за нас, но в последствие успя да ме убеди да опитаме. Днес, заедно с трите си деца, живеем живота на мечтите си и предлагаме своите биопродукти в повече от 14 страни в Европа. Това е нещо, което не предполагах, че ще се случи. Поради тази причина, насърчавам хората да изберат пътеката на неизвестността, винаги когато им се удаде възможност.

От 2006-та до 2018-та нашият земеделски бизнес се превръща и в основен поминък на хората от малцинствата в Панагюрище ( нашият роден град). Все още не съм спряла да проверявам бележниците от училище на децата на нашите служители и винаги ги окуражавам да се борят за по-високи оценки, както и за собственото си израстване като хора. Тази социална политика, която е водеща в моята идеология, е причината да имаме повече от 60 работника, които са част от нашето биосемейство.

2019 година и малките-големи крачки

"Биофермер на годината" за 2019-та година бе нещо нереално за мен. Това бе наистина голямо признание за многото години усилия и работа. Също така бе цялостно признание за 2019-та година, през която заедно с трите си деца успяхме да разгърнем понятието за ''био'' в нашата страна - България. Чрез нашите два бранда ''Биоградините на Ралчеви'' и  ''Inaessentials'', ние успяхме да покажем на обществото какво наистина значи да се отглеждат биопродукти. Заснехме целия производствен процес. Това показа на хората истинската разлика между истински биопродукти и конвенционалните такива.

Биопазар Ина ЕООД

Най-големият успех

Най-големият ми успех в свързан с откритието на лечебните свойства на нашите биофлорални води, както и бранда Inaessentials. След много проучвания, тестове и валидации, през 2019-та година, заедно със сина ми и двете ми дъщери, стартирахме бранда Inaessentials. Бранд за биокозметика, който наистина помага и променя животи. Бранд, в който влагаме всичките си усилия както и цялото си сърце и душа. Осъзнаваме лечебните свойства на флоралната вода, когато тя бива използвана при борбата с различни проблеми като акне, екзема, розацея, дерматит, кървящи венци и т.н. Произвеждаме всички тези продукти като сами отглеждаме тези култури в нашия роден град. Всички те са отгледани по органичен начин, без дори да се ползват органични пестициди. Единственото средство, с което третираме нашите полета е ''тайна'' отвара, която е направена на базата на биодинамична рецепта. 

Лечебните био продукти, които промениха медицината у нас

През 2019-та, благодарение на нашата биолавандулова вода против акне, успяхме да помогнем на повече от 20 000 тийнейджъри в България при борбата им а акнето. Голямата тайна на нашата биолавандулова вода против акне е, че ние се грижим за нашите лавандулови полета по съвсем различен начин. Нашата реколта е два пъти по-малко от средното, но пък за сметка на това качеството е несравнимо. Точно това се цени най-много от клиентите ни. Това е поради факта, че въпреки че са биосертифицирани, ние дори не си позволяваме да ползваме органични торове и препарати. По този начин нашият продукт, на практика, почиства порите отвътре навън и до този момент е най-разпознаваемият продукт на всички пазари.                           

 Другият продукт, който произвеждаме е био водата от смрадлика за устна хигиена. Тя бързо се превърна в ключа към изхода за много хора, които страдат от проблеми със зъбите и венците. Продуктът е алтернативен на вода за уста, а смрадликата е всеизвестна билка в България от много поколения насам. Всички считат, че тя е билката с най-силно антибактериално действие. 

В началото на 2019-та година създадохме наш уебсайт и започнахме с малко реклами, без да имаме големи очаквания....Докато един ден не се появи един дълъг коментар от клиент, под една от рекламите ни във Фейсбук, който бе изумен от лавандуловата ни вода...след това се появи втори...и трети...и четвръти...

Мълвата от уста на уста се разнесе толкова бързо, че както наливахме на ръка водите в бутилките, така брандът Inaessentials изведнъж се превърна в бизнес с 15 служителя, които се грижат за клиентите и тяхното удовлетворение всеки ден, по цял ден. Мотото на бранда ни е: ''Винаги поставяй нуждите на клиентите на първо място и се отнасяй с тях така, сякаш са част от семейството''.

Веселина и Васил Ралчеви

Продължението

След като видяхме колко са доволни хората от лавандуловата ни вода и как променя живота им, решихме да продължим по този път. С помощта на природата скоро открихме 100% естествен начин да разрешим и други проблеми. Всички следващи продукти, които решихме да произведем са от билки, които ние отглеждаме в собствени насаждения. Ето как успяхме да решим по естествен начин следните проблеми

Пърхот и себорея с помощта на био вода от салвия ✅

Гъбички с помощта на био вода от бял бор ✅

Суха кожа с био розова вода ✅

Езкезми със страхотна био вода от римска лайка ✅

Мечтата

Въпреки неочакваната от нас подкрепа от клиентите ни, както и факта колко бързо се разрасна Inaessentials за година, ние продължаваме да мечтаем в големи мащаби и имаме 2 основни цели: да направим биопродуктите все по-достъпни за всички и да продължим да създаваме биопродукти, които да решават здравословните проблеми на хората. Заедно със съпруга ми и трите ни деца даваме всичко от себе си, за да създадем най-добрия клиентски опит, защото знаем, че ако се отнасяме към клиентите си като с част от семейството, ще стигнем далеч.

За всички, които прочетоха този блог, Веселина има и изненада, и тя е 15% отстъпка от първата им поръчка в семейния сайт: inaessentials.com и тя е код за 15% от първата поръчка: vesi15

В сайта може да влезете като натиснете на червения бутон отдолу:

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.