Българската лечебна козметика, която помогна на хиляди Европейци.

INAESSENTIALS

Inaessentials е малък семеен бизнес, който се занимава с био производство в България от далечната 2000 година. Тогава със съпруга ми започнахме да се занимаваме със биоземеделие като аматьори и не разбирахме много, но имахме визия. Били сме близо до фалит няколко пъти и пътят, през който минахме, бе изпълнен с трудности.Днес вече берем плодовете на нашия дългогодишен опит и с помощта на 3-те ни деца се развиваме по-бързо от всякога. Благодарение на общите ни усилия малкият ни семеен проект "Inaessentials", който започнахме през 2019, вече е разпознаваем бранд в 12 Европейски страни, а неотдавна регистрирахме клиент номер 200 000.

НЕКА ВИ РАЗКАЖЕМ НАШАТА ИСТОРИЯ

Историята на брандa Inaessentials всъщност започва много преди 2019-та. Още през 2011-та година имахме страшно много приятели, които бяха опитвали продуктите ни и постоянно ни казваха, че лавандуловата вода е вълшебна и не са виждали подобно нещо. Спомням си как една приятелка носи домашна пита, след като лицето на дъщеря ѝ се оправило точно преди бала ѝ.

Още оттогава опитвахме, но нямахме знанието как да стигнем до повече хора. За щастие през 2019 синът ни Васко, който по това време учеше в Англия, се зае със страницата ни във Фейсбук и ни показа как може да подсилваме наши публикации, за да достигат до повече хора. В началото нямаше голям ефект, като на ден давахме по 30 лв. за реклама и имахме 1 или 2 поръчки, докато след седмица не се появиха коментари под рекламите на доволни клиенти. След около месец първата ни реклама имаше повече от 20 позитивни коментара, което оказа огромен ефект.

Позволихме си да пуснем още 2 реклами и се случи същото. Съпругът ми постоянно разказваше как малкият е маркетингов гений, но доста по-късно разбрахме, че хората ни се доверяват не заради рекламата, а за това, че сме открити и искрени с тях.

Биологичните продукти на Inaessentials

2020 и 6-те нови страни

В края на 2019 вече знаехме, че имаме нещо голямо. Обаждания всеки ден от доволни клиенти, стотици съобщения седмично… Всички близки ни казваха да пробваме европейския пазар, което за нас си беше тъмна Индия. Отново децата започнаха да разпитват, да проучват и накрая се спряха на вариант - работа с логистичен склад в съответната държава и сайт: inaessentials във всяка страна. Първа беше Германия, където публикувахме и нашата история. Бяхме шокирани от ефекта... за месец резултатите в Германия се равняваха на тези в България от Февруари до Декември 2019.

Виждайки, че този модел работи, решихме да рискуваме и вложихме всичко, което бяхме спечелили до момента в стратегията да достигнем нови пазари. И така се случиха inaessentials/uk/sk/de/ro/pl/cz/it/es/pt/nl/fr/sl/hu. Великобритания, Германия, Австрия, Румъния, Словакия, Гърция, Чехия, Италия, Испания, Франция, Полша, Португалия, Белгия, Холандия последваха България и започнахме да четем благодарности на всички езици.

Всичко това за нас беше като сбъдната мечта, но започнахме да усещаме и голяма отговорност. Новото предизвикателство бе да запазим качеството си на обслужване, което винаги е било приоритет за нас. До ден днешен само ние лично (аз, синът ми и дъщеря ми) отговаряме на всички съобщения във фейсбук и инстаграм, защото знаем, че личното отношение е ключово и макар да отнема време, вярваме, че си струва.

Веселина Ралчева биопродукти 

Как се отблагодаряваме?

Не приемаме всичко, което ни се случва, за даденост и се стараем постоянно да даваме и да помагаме. В момента се грижим за повече от 30 семейства от малцинствата, като не механизираме много от дейностите си в земеделието, за да можем да им осигурим дългосрочна заетост. Все още голямата ни част от лавандуловите насаждения се косят ръчно. ръчно се събират и диворастяща смрадлика и коприва. За брането на рози пък ангажираме над 100 души.

Неотдавна пуснахме пост, в който попитахме как може да се подобрим и получихме десетки предложения. Петте най-често срещани желания от клиентите сме на път да изпълним съвсем скоро. А от 2020 предлагаме единствената в България опция за 100% защита на нашите клиенти, като даваме възможност за пълно възстановяване на сумата за поръчка, ако клиентът не е доволен, без да е нужно той да връща продукта.

рози inaessentials

Искаме да се отблагодарим и сега

Ако си наш клиенти или сега разбираш за нашия бранд, ще означава много за нас, ако ни дадеш шанс и пробваш нашите продукти.

В сайта ни можете да видите мненията и ревюта на повече от 2000 клиента :) 

Ние сме ти подготвили голяма изненада, а именно - подаръчен код за отстъпка по случай повече от 200 000-те хиляди клиента на Inaessentials в цяла Европа с цели 15% отстъпка от първата ви поръчка и той е: 200ina

Сайтът ни и всички продукти може да видиш като натиснеш червения бутон отдолу:

47 коментара

 • Здравейте ! Моите пигментни петна по лицето не се повлияха от водата от бяла ела.Можете ли да ми предложите друг продукт ?

  Светлана Стоянова
 • Харесвам розовата вода на InaEssentials, защото има отлично въздействие върху кожата ми. С удоволствие бих поръчала пак.

  Красимира Чакърова
 • Доволен съм!
  Определено съм доволен. Косата и скалпът ми са чисти. Най-после нямам пъпчици, сърбеж, или мазна коса. Като всеки млад , работещ човек, аз третирам косата си ежедневно със лак за коса. Това я изтощава неимоверно. Шампионите на InaEssentials помогнаха на косата ми да бъде лъскава, мека, чиста и здрава. Благодаря ❤️

  Николай Ненков
 • Здравейте! Много съм доволна от Вода от дива Коприва за косопад и мазна коса. Макар да я ползвам от 10 дни има ефект и то доста очевиден. Както другите Ви продукти така и този са направени много професионално. Благодаря Ви!

  БАЙСЕ ШЕФКЪЕВА
 • Изключително доволна
  Направих си подарък с подаръчния комплект на Inaessentials. Лицето ми е много чувствително и имам изразена форма на розацеа. Преди време цялото ми лице беше се обринало и тогава за първи път изпробвах лавандуловата вода само. Смея да твърдя, че докато свърши тубичката, лицето ми беше вече много по-изчистено ( ,но, заедно с водата, промених и навиците си -храна и начин на живот.) Много е важно да помогнем на тялото си и отвътре и отвън. Сега използвам розовата вода първо след измиване на лицето. След това, ако имам някоя пъпчица, слагам малко от лавандуловата вода в конкретната област, а накрая завършвам с водата от маточина. Всичко това изключително успокоява кожата ми. Препоръчвам – намерете какво работи за вашата кожа и използвайте само природни продукти.

  Tsveti

Оставяне на коментар