Домашно лечение на разширени вени

Домашно лечение на разширени вени

Не е нужно да се измъчвате от постоянна тежест и болки заради разширени вени.

Домашните средства за разширени вени могат да бъдат ефективен начин за облекчаване на симптомите на това състояние. Те са сравнително евтини, лесни за използване и без странични ефекти.

В тази статия ще откриете:

  • Какви са домашните средства за разширени вени

  • Какви са ползите от домашните средства за разширени вени

  • Как да използваме домашни средства за разширени вени

  • Какви са страничните ефекти от домашните средства за разширени вени

  • Кой натурален крем за разширени вени препоръчваме

възрастна жена с разширени вени


Какви са домашните средства за разширени вени?

Има много домашни средства, които се твърди, че помагат за облекчаване на симптомите на разширени вени. Някои от най-популярните включват:

  • Мехлеми с конски кестен и смрадлика: Екстрактът от конски кестен има противовъзпалителни и стягащи свойства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени. Маслото от смрадлика има противовъзпалителни и тонизиращи свойства, които също могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени.

  • Бабина рецепта за разширени вени - компрес с ябълков оцет. За нея ви трябва само ябълков оцет и чиста кърпа, която да напоите и поставите върху засегнатата област за 10-15 минути. Съветваме ви да не прекалявате и винаги да имате предвид, че бабините илачи се предават от поколение на поколение, но винаги трябва да се консултирате с лекар. 

  • Повдигане на краката: Поддържането на краката повдигнати над нивото на сърцето може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на отока.

  • Избягвайте да стоите или седите продължително време. По този начин се упражнява натиск върху кръвоносните съдове, както и се получава застой на кръвта.

  • Компресионни чорапи. Продават се в повечето аптеки. Те упражняват умерен натиск върху кожата, като по този начин способстват за намаляване на болката.

  • Правете си релаксиращи масажи като нежно разтривате зоните. Може да използвате кремове или масла, за да подхраните кожата.

масаж на краката


А ето и още няколко съвета:

  • Носете удобни обувки и чорапи. Също така не носете прилепнали дрехи, които стягат кожата ви. Така притокът на кръв в крайниците намалява.

  • Упражнявайте се редовно. Умерената физическа активност подпомага кръвообращението и укрепва венозните стени.

  • Пийте много течности. Приемането на достатъчно количество вода способства за разреждането на кръвта и лесното ѝ преминаване по венозните съдове.

  • Поддържайте здравословно тегло и приемайте храни, богати на флавоноиди. Такива са например чесън, какао, лук, ябълки и цитруси.

  • Компреси с лед: Ледът може да помогне за намаляване на отока и болката. Нанесете студен компрес върху засегнатата област за 10 минути няколко пъти на ден.

Спазването на тези съвети може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на риска от развитие на разширени вени. Ако обмисляте да използвате домашни средства, консултирайте се с лекар, за да сте сигурни, че са подходящи за вас.

Мария Ралчева с рутина за разширени вени

Какви са ползите от домашните средства за разширени вени?

Домашните средства за разширени вени могат да бъдат ефективни за облекчаване на симптомите на това състояние. Те са сравнително евтини и лесни за използване. Освен това са без странични ефекти, които могат да се наблюдават при някои лекарства за разширени вени.

Как да използваме домашни средства за разширени вени?

Когато използвате домашни средства за разширени вени, е важно да следвате инструкциите внимателно. Ето някои общи съвети:

  • Ако сами правите мехлем, използвайте пресни съставки, когато е възможно.

  • Ако имате алергия към някоя от съставките, не използвайте продукта.

  • Ако симптомите ви се влошават или не се подобряват след няколко седмици, консултирайте се с лекар.

Какви са страничните ефекти от домашните средства за разширени вени?

Домашните средства за разширени вени обикновено са безопасни, но в редки случаи могат да причинят странични ефекти, като:

  • Алергична реакция: Ако имате алергия към някоя от съставките, може да изпитате сърбеж, зачервяване или подуване на кожата.

  • Дразнене на кожата: В редки случаи продуктът може да причини дразнене на кожата, като сухота, лющене или зачервяване.

Кой натурален крем за разширени вени препоръчваме

успокояващ крем за разширени вени

Успокояващият крем за разширени вени с конски кестен и смрадлика на InaEssentials се превърна в любим избор на много хора по света. Конският кестен и смрадликата са две от най-ефективните билки при разширени вени. Те дават нужните успокоение, подхранване и тонизиране само със силата на природата.

InaEssentials Remorrhoids крем е без изкуствени оцветители и аромати. Нанася се лесно и се абсорбира бързо от кожата.

разширени вени рутина

За пълен ефект, силно препоръчваме да опитате нашата Разширени вени RoutINA, която обединява Успокояващия крем с конски кестен и смрадлика и Натурални Соли за вана с конски кестен, смрадлика и 90,7% магнезий.

Споделете статията, ако ви е била полезна или искате да препоръчате натурално облекчение на приятел! 

 

Крем за разширени вени - ще ми помогне или не?

Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.