Inaessentials - защо да изберете етерични масла от нас

Inaessentials - защо да изберете етерични масла от нас

  Традиция и новаторство. Две понятия, които се съчетават в истинска симбиоза, когато търсим къде е силата на етеричните масла, създавани от Inaessentials. Корените на това производство се намират в Панагюрище – име, което означава много за всеки българин, но рядко се свързва с прословутото розово масло.

 

Ето я и традицията. Именно в земите около градчето в Средна гора още в началото на 19-и век се създава културата на отглеждането и преработка на розите, която по-късно се пренася и в района на Задбалканските котловини. Но пък повяхва в Панагюрище почти за цял век, преди да бъде съживена с нова сила от Inaessentials. Възраждането на розобера в града обаче е свързано колкото с историята, толкова и с откликване на все по-нарастващото търсене на биологично чисти продукти в медицината и козметиката.

 

Розите опияняват, лавандулата успокоява

 

розова вода inaessentialsДвете основни растения, използвани от Inaessentials в производството на етерични масла. Ароматите им са различни, но това, което ги обединява в Панагюрище е високата концентрация на масло в продуктите и съответно – високият стандарт на качество, който поддържат не само за българския, но и за международния пазар. Достатъчно е да се отчете, че розовата вода на Inaessentials например съдържа по-висока концентрация от розовото масло в сравнение с всеки продукт на пазара. А ползите за човека и неговото здраве при употреба на етерични масла от роза и лавандула няма как да се изброят в едно изречение.

 

 

 

 

 

 

Опияняващият аромат не е единственото достойнство на красивото цвете, с което се свързва както този район, така и славата на България изобщо. Розовото масло е наричано и „течно злато”, тъй като за производството на 1 литър от него са необходими около 3,5 тона цвят. Освен прекрасния си мирис, биологичните продукти, добити от цветето на женствеността, допринасят за подхранване и възстановяване на кожат, имат противовъзпалително действие и тонизиращ ефект, подобряват концентрацията и помагат на очите.

розобер inaessentials

  Лавандулата уж е по-обикновена, но също притежава своите едва ли не магически свойства, за да въздейства благоприятно на човека. Ароматът на виолетовото растение успокоява нервите и притежава подчертани аналгетични и антисептични функции. Успехът на лавандуловото масло при проблеми с кожата и при третиране на рани също е забележителен.

 

Терминът „Био” тук не е само модна приумица, както често се използва понятието напоследък в различни контексти. Етеричните масла на Inaessentials са 100% извлечени чрез естествена парна дестилация, която гарантира профила на натуралните пречистени продукти. Всички продукти на Inaessentials могат  да бъдат доставени безплатно до всяка точка на страната, ако стойността на поръчката надхвърля 20 лева. Толкова високо качество на такива ценa е трудно, а може би и невъзможно да получите, освен ако не потърсите при нас: inaessentials.com

87 коментара

 • Шампоан с коприва
  Ползвам отскоро шампоани и съм доволна.

  Светла Башлийска
 • ПРОМО СЕТ срещу Екзема

  Страхотни продукти! Няколко пъти вече взимам от водата от лайка и съм очарована, действа успокояващо и хидратиращо!

  Елисавета Попова
 • Соли за вана с чаено дърво и спрей с бял бор за уморени крака и гъбички
  Изключително съм доволна от продукта.

  Найденова Вержиния
 • Био Вода от Бяла ела срещу пигментация на кожата – 200 мл
  Сърдечно благодаря! :)
  Здравейте!
  Нарочно не отговорих веднага, за да имам време да наблюдавам действието на продукта.
  Ползвам водата от бяла ела от около две седмици. Комбинирам я с вода от роза. Нанасям първо розата, после елата, след това друг продукт. Кожата ми се чувства добре.
  Благодаря ви! :)

  Анна Господинова
 • Биологичен розов цвят и розова вода.
  Здравейте, розата е истински елексир моята кожа, която реагира с алергии на всякакъв вид козметика, за това винаги под ръка имам шише розова вода. А от розовите листенца си правя маска за лице. Пожелавам всичко добро на производителите!

  Лидия Иванова

Оставяне на коментар