етерични масла inaessentials

InaЕssentials - защо да изберете етерични масла от нас

Inaessentials - защо да изберете етерични масла от нас

  Традиция и новаторство. Две понятия, които се съчетават в истинска симбиоза, когато търсим къде е силата на етеричните масла, създавани от Inaessentials. Корените на това производство се намират в Панагюрище – име, което означава много за всеки българин, но рядко се свързва с прословутото розово масло.

 

Ето я и традицията. Именно в земите около градчето в Средна гора още в началото на 19-и век се създава културата на отглеждането и преработка на розите, която по-късно се пренася и в района на Задбалканските котловини. Но пък повяхва в Панагюрище почти за цял век, преди да бъде съживена с нова сила от Inaessentials. Възраждането на розобера в града обаче е свързано колкото с историята, толкова и с откликване на все по-нарастващото търсене на биологично чисти продукти в медицината и козметиката.

 

Розите опияняват, лавандулата успокоява

 

розова вода inaessentialsДвете основни растения, използвани от Inaessentials в производството на етерични масла. Ароматите им са различни, но това, което ги обединява в Панагюрище е високата концентрация на масло в продуктите и съответно – високият стандарт на качество, който поддържат не само за българския, но и за международния пазар. Достатъчно е да се отчете, че розовата вода на Inaessentials например съдържа по-висока концентрация от розовото масло в сравнение с всеки продукт на пазара. А ползите за човека и неговото здраве при употреба на етерични масла от роза и лавандула няма как да се изброят в едно изречение.

 

 

 

 

 

 

Опияняващият аромат не е единственото достойнство на красивото цвете, с което се свързва както този район, така и славата на България изобщо. Розовото масло е наричано и „течно злато”, тъй като за производството на 1 литър от него са необходими около 3,5 тона цвят. Освен прекрасния си мирис, биологичните продукти, добити от цветето на женствеността, допринасят за подхранване и възстановяване на кожат, имат противовъзпалително действие и тонизиращ ефект, подобряват концентрацията и помагат на очите.

розобер inaessentials

  Лавандулата уж е по-обикновена, но също притежава своите едва ли не магически свойства, за да въздейства благоприятно на човека. Ароматът на виолетовото растение успокоява нервите и притежава подчертани аналгетични и антисептични функции. Успехът на лавандуловото масло при проблеми с кожата и при третиране на рани също е забележителен.

 

Терминът „Био” тук не е само модна приумица, както често се използва понятието напоследък в различни контексти. Етеричните масла на Inaessentials са 100% извлечени чрез естествена парна дестилация, която гарантира профила на натуралните пречистени продукти. Всички продукти на Inaessentials могат  да бъдат доставени безплатно до всяка точка на страната, ако стойността на поръчката надхвърля 20 лева. Толкова високо качество на такива ценa е трудно, а може би и невъзможно да получите, освен ако не потърсите при нас: inaessentials.com

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.