Как да си набавим магнезий от соли за вана?

Как да си набавим магнезий от соли за вана?

В днешния забързан свят намирането на време за грижа за себе си и за релаксация е от решаващо значение, особено за хората, които прекарват дълги часове, седнали на бюрото си в офиса. Заседналият начин на живот може да се отрази неблагоприятно както на тялото, така и на ума ви.

В тази статия ще се запознаем с това защо магнезият е така нужен за тялото и ума ни, както и ще ви представим нашата гама от органични и устойчиви соли за вана с цели 90,7% магнезий и сол от Мъртво море. 

За какво помага магнезият и как да разпознаем неговата липса?

Магнезият е важен минерал, който играе роля в над 300 процеса в организма. Той е от съществено значение за:

  • Здравето на костите: Магнезият е важен компонент на костната тъкан и допринася за нейната плътност.

  • Мускулната функция: Магнезият е необходим за мускулната контракция и релаксация, както и за предотвратяване на крампи.

  • Нервната система: Магнезият играе важна роля в предаването на нервните импулси и може да помогне за намаляване на тревожността и депресията.

  • Регулиране на кръвната захар: Магнезият може да помогне за контролиране на нивата на кръвната захар.

  • Сън: Магнезият може да подобри качеството на съня.

Симптоми на дефицит на магнезий:
  • Мускулни крампи

  • Умора

  • Слабост

  • Главоболие

  • Безсъние

  • Раздразнителност

  • Тревожност

  • Депресия

  • Високо кръвно налягане

  • Аритмия

  • Сърдечни пристъпи

Как най-бързо се усвоява магнезият?

Тук отговорът е съвсем простичък. През кожата - най-големият орган в нашето тяло. :)

Поради съвременния ни начин на живот, недостигът на магнезий е станал широко разпространен. За щастие солите за вана предлагат решение. Това, което отличава солите за вана, е способността им да повишават абсорбцията на магнезий, когато се прилагат през стъпалата. Кожата на стъпалата е по-пропусклива, което позволява ефективно усвояване на магнезия в организма.

Ако включите магнезиеви соли за вана в рутината си, можете по естествен начин да възстановите нивата на магнезий и да изпитате множество ползи.

Как солите за вана на InaEssentials спестяват стрес и превръщат грижата за кожата от задължение в ритуал?

  • Всички знаем колко досадно може да бъде приемането на таблетки всеки ден. Това да сме под постоянен стрес да не ги забравим всъщност ни стресира още повече. Със солите за вана от нашето семейство този проблем го няма.
    Не пиете таблетки и не си нагласяте аларми за тях. Поради високото им съдържание на магнезий - 90,7%, е достатъчно да си правите вани или накисвания на краката или ръцете 1-2 пъти седмично за 10 минутки, за да си набавите нужния прием.

  • Много по-приятно е да си направим релаксираща вана и истински да усещаме как тялото ни релаксира и се зарежда с енергия.

  • През кожата магнезият стига много по-бързо до клетките в тялото, отколкото, ако се приема чрез таблетки.

  • Ароматът им е божествен.

  • Подобряват състоянието на разширени вени и гъбички по абсолютно натурален начин.

И не, не е нужно да имате вана. :) Може да използвате леген или ваничка за масажиране на крака. Това няма да промени ефективността на солите.

Relax - Соли за вана с Лавандула и Хвойна за Хармония и спокойствие

Потопете се в чисто спокойствие. Създадени от хармонична смес от лавандула и хвойна, тези луксозни соли за вана създават оазис като в спа център в уюта на собствения ви дом.

Създадени да насърчават релаксацията и да облекчават стреса, нашите магнезиеви соли за вана осигуряват така необходимата почивка от изискванията на ежедневието.

Иновативната комбинация от изцяло натурални, специално подбрани съставки – чисти магнезиеви соли и соли от Мъртво море, биологично лавандулово масло и био масло от хвойна гарантира за интензивно редуциране на нивата на стрес, отпускане на мускулатурата на тялото и спокоен сън.

Оставете грижите на деня да се разтопят с всеки миг, прекаран в прегръдката на нашите минерални соли за вана Relax.

Подгответе краката си за лятото с Renew - Соли за вана с Чаено дърво и Бял бор при Умора и Гъбички по краката

Лятото носи със себе си множество дейности - от неангажиращо плуване в басейни до ободряващи тренировки във фитнес центрове. Но внимавайте! Тези приятни занимания понякога могат да имат своята цена. Басейните и фитнес центровете създават среда, която е идеално място за размножаване на кожни гъбички. Не позволявайте това да помрачи настроението ви или да попречи на летните ви приключения!

Чаеното дърво, известно с ободряващите и антибактериалните си свойства, се съчетава хармонично с белия бор, известен със способността си да се бори с гъбичките по ноктите.

За пълен ефект използвайте тези соли в нашата Гъбички по Ноктите RoutINA™ - дълготрайно решение при Гъбички и Неприятни миризми. Заедно продуктите образуват перфектната комбинация, която се справя с проблемите ви, оставяйки ви с обновено чувство за жизненост и увереност да завладеете деня.

Облекчете разширените вени с Revive - Соли за вана със Смрадлика при Разширени вени и следродилна грижа

За тези, които търсят облекчение при разширени вени и следродилна грижа, нашите соли за вана Revive са идеалният избор. Смесени с успокояващите свойства и аромати на смрадлика и конски кестен, тези соли за вана предлагат целенасочена грижа за разширените вени и подпомагат оздравяването в следродилния период. Успокойте дискомфорта и си осигурете грижата за себе си, която заслужавате.

За пълен ефект използвайте тези соли в нашата Разширени вени RoutINA™ - дълготрайно решение при Разширени вени. Тази рутина работи в синхрон с естествените възстановителни механизми на тялото, като осигурява целодневна защита и тонизираща грижа. Предлага цялостен подход за справяне и облекчаване на разширените вени, осигурявайки по-здрава и обновена кожа в дългосрочен план.

Как да използвам солите за вана?

За вана:

50 грама се разтварят в топла вода за общо тонизиране, а за по-активно действие използвайте гореща вода. Престоят във ваната не бива да е повече от 15 минути. Препоръчват се максимум 2-3 бани седмично.

За бани на краката и ръцете:

1-2 супени лъжици се разтварят в 5 литра топла вода. Правят се бани с продължителност от 10 до 15 минути. Солите се разтварят лесно във вода и се абсорбират изключително добре през кожата, което ги прави напълно подходящи за терапевтични вани.

Няма нужда от изплакване след употреба. Само за външно прилагане.

Открийте невероятната трансформираща сила, която предоставят магнезиевите ни соли за вана.🧡🩵💜

Ако статията ви е била полезна, ще сме много благодарни да я споделите с приятели и семейство!

Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.