Как да си направим ароматерапия вкъщи | Inaessentials

Как да си направим ароматерапия вкъщи

  ароматерапияОбонянието ни дава повече сигнали, отколкото подозираме. Разбира се, когато нещо мирише лошо, ние се стремим да избягваме неприятното усещане, което по всяка вероятност носи и някаква опасност. Обръщайки полюса, почти винаги приятният мирис носи със себе си и други ползи освен хубавото усещане, както е при използване на лавандулово масло да речем. Някои биха ни опонирали, че опияняващите миризми също могат да бъдат застрашаващи (както при някои отрови и отровни газове например), но тук ще се спрем на безспорно положителните субстанции като прословутото розово масло, което освен да освежава атмосферата, допринася и за подобряване на цялостното ни благосъстояние.


Какво представлява ароматерапията?
 

 За да се опитаме да си направим ароматерапия вкъщи, първо трябва да сме наясно какво всъщност представлява самият термин. Въпреки че ароматерапията е древна почти колкото човешката цивилизация, ще се намерят критици, които да кажат, че това е поредното „модерно” понятие, чиято сила ще отслабне с времето. Едва ли. Етеричните вещества като лавандулово масло са използвани още в Древен Египет, редица билки са познати още от зората на историята в Китай, Индия и Месопотамия. Ароматерапията използва благотворните етерични масла, като поставянето им на подходящи места, за да ухае приятно стаята или залата, далеч не е единственият прийом. Какви са другите възможности?

Ароматерапия inaessentials

 

Масажи с етерични масла

 Да, масажирането с използване на розово масло и други благоухания набира популярност и все повече хора дават положителна оценка по отношение на въздействието на тази комбинирана терапия. Действието на двете сили се удвоява чрез съчетанието им – хубавият мирис успокоява нервите и повишава духа, масажът също действа релаксиращо, подобрява тонуса, работата на мозъка, мускулите и т.н. Не е задължително тази процедура да бъде извършена единствено в специализирано студио, ароматерапия вкъщи чрез масаж е също напълно постижима.

 Така например, ако се поглезите и си поръчате подаръчния комплект на Ina Essentials с цена от само 25 лева за Лавандула и 50 лева за Роза, получавате най-добрите органични продукти, които можете да използвате за ароматерапия вкъщи. Можете да добавите 20 капки лавандулово масло в базата от 50 мл масажно масло, за да получите чудесен ефект. А само 3 капки от великолепното розово масло са достатъчни, за да превърнат масажа в блаженство.

Подаръчен комплект inaessentials

 

Само няколко капки във ваната и...

 Ето още един вариант. Да речем, че за масаж имате нужда от помощ на друг човек. А да използвате етерични масла в банята можете и сами. Да, това е друго основно приложение на ароматерапията. Капвате само няколко капки лавандулово масло в топлата вана, не забравяте да разбъркате енергично, след това се потапяте и... Направете го, описанията няма да ви дадат пълната представа. Ефектът е чудесен и с розово масло, което можете да поръчате само за 30 лева от Inaessentials. Уморените крака също могат да бъдат третирати с ароматерапия, при която използвате етерични масла.

 Директната инхалация също е често прилаган метод, особено при простуда, хрема, синузит и т.н. Но докато не за всеки е приятно да се поти над съд, от който излиза пара, то едва ли ще се намерят много противници на освежаването на помещението. Способите включват употребата на т.нар. аромалампа (капване на 5-10 капки лавандулово масло в топла вода, като мирисът се разнася с помощта на бяла свещ, която не е ароматизирана) или чрез дифузия посредством спрей. Може би не сте се замисляли за ароматерапия вкъщи, но опитате ли, готови сме да се обзаложим, че няма да е само веднъж.

 От тук може да си закупите качествени масла за ароматерапия: Онлайн магазин за етерични масла

60 коментара

 • Био Лавандулова Вода – Против Акне 200 мл.
  Невероятен продукт
  Водата от лавандула е супер! Всички вкъщи я ползваме с удоволствие. Прекрасна е както за акне, така и за компреси при тъмни кръгове под очите.

  Росица Рачева
 • Натурален шампоан с лавандула срещу мазна коса и пърхот (250 ml)
  Едно голямо БЛАГОДАРЯ!
  Определено по-свеж продукт за лице от измиващата вода с лавандула за акне не съм ползвал. Преди три години имах себореен дерматит в областта на лицето, но след билково лечение, предписано от дерматолог го овладях. Въпреки това поне два пъти седмично се мажа с натурални (никак евтини) мазилца и дори с тях отново имам периодично зачервени зони. Откакто използвам водата с лавандула, мазило съм потреби най-много два пъти, а за зачервяването съм забравил! Уникално свеж и наистина почистващ продукт! С шампоана е почти същото – себорея по скалпа и множество двукратно по-скъпи какви ли не професионални за това серии шампоани, и само вашият постепенно, но сигурно се бори със себореята! А течният сапун… омекотява, ароматизира трайно… същинско чудо!
  За толкова години за пръв път попадам на нещо натурално, съобразено “цена-качество” и толкова ефикасно! Най-сърдечни благодарности!

  Стефан Георгиев
 • Натурален Течен Билков Сапун с масло от Лайка и Лимон
  Билков сапун
  Уникален аромат на лайка и лимони! Измива отлично, без да изсушава кожата.

  Ева Хаджиева
 • Сет против пърхот
  Отличен!След второто измиване пърхута изчезна.Благодаря за хубавите продукти!

  Добринка Пенева
 • Натурален шампоан с коприва срещу косопад (250 ml)
  Страхотни продукти! Много съм доволна от био лавандуловата вода. Лицето ми е много по чисто. А от шампоана против косопад трябва да си призная съм изненада. Не мислех, че ще действа, но още след 3 измиване има ефект. Благодаря :)

  Мария Ценкова

Оставяне на коментар

Медали за преглед на Judge.me

Judge.me Diamond Monthly Record Shop medal
Judge.me Top 25 Trending Shops medal
Judge.me Platinum Authentic Shop medal
Judge.me Gold Transparent Shop medal
Judge.me Top 100 Shops medal