Ароматерапия Inaessentials

Как да си направим ароматерапия вкъщи

Как да си направим ароматерапия вкъщи

  ароматерапияОбонянието ни дава повече сигнали, отколкото подозираме. Разбира се, когато нещо мирише лошо, ние се стремим да избягваме неприятното усещане, което по всяка вероятност носи и някаква опасност. Обръщайки полюса, почти винаги приятният мирис носи със себе си и други ползи освен хубавото усещане, както е при използване на лавандулово масло да речем. Някои биха ни опонирали, че опияняващите миризми също могат да бъдат застрашаващи (както при някои отрови и отровни газове например), но тук ще се спрем на безспорно положителните субстанции като прословутото розово масло, което освен да освежава атмосферата, допринася и за подобряване на цялостното ни благосъстояние.


Какво представлява ароматерапията?
 

 За да се опитаме да си направим ароматерапия вкъщи, първо трябва да сме наясно какво всъщност представлява самият термин. Въпреки че ароматерапията е древна почти колкото човешката цивилизация, ще се намерят критици, които да кажат, че това е поредното „модерно” понятие, чиято сила ще отслабне с времето. Едва ли. Етеричните вещества като лавандулово масло са използвани още в Древен Египет, редица билки са познати още от зората на историята в Китай, Индия и Месопотамия. Ароматерапията използва благотворните етерични масла, като поставянето им на подходящи места, за да ухае приятно стаята или залата, далеч не е единственият прийом. Какви са другите възможности?

Ароматерапия inaessentials

 

Масажи с етерични масла

 Да, масажирането с използване на розово масло и други благоухания набира популярност и все повече хора дават положителна оценка по отношение на въздействието на тази комбинирана терапия. Действието на двете сили се удвоява чрез съчетанието им – хубавият мирис успокоява нервите и повишава духа, масажът също действа релаксиращо, подобрява тонуса, работата на мозъка, мускулите и т.н. Не е задължително тази процедура да бъде извършена единствено в специализирано студио, ароматерапия вкъщи чрез масаж е също напълно постижима.

 Така например, ако се поглезите и си поръчате подаръчния комплект на Ina Essentials с цена от само 25 лева за Лавандула и 50 лева за Роза, получавате най-добрите органични продукти, които можете да използвате за ароматерапия вкъщи. Можете да добавите 20 капки лавандулово масло в базата от 50 мл масажно масло, за да получите чудесен ефект. А само 3 капки от великолепното розово масло са достатъчни, за да превърнат масажа в блаженство.

Подаръчен комплект inaessentials

 

Само няколко капки във ваната и...

 Ето още един вариант. Да речем, че за масаж имате нужда от помощ на друг човек. А да използвате етерични масла в банята можете и сами. Да, това е друго основно приложение на ароматерапията. Капвате само няколко капки лавандулово масло в топлата вана, не забравяте да разбъркате енергично, след това се потапяте и... Направете го, описанията няма да ви дадат пълната представа. Ефектът е чудесен и с розово масло, което можете да поръчате само за 30 лева от Inaessentials. Уморените крака също могат да бъдат третирати с ароматерапия, при която използвате етерични масла.

 Директната инхалация също е често прилаган метод, особено при простуда, хрема, синузит и т.н. Но докато не за всеки е приятно да се поти над съд, от който излиза пара, то едва ли ще се намерят много противници на освежаването на помещението. Способите включват употребата на т.нар. аромалампа (капване на 5-10 капки лавандулово масло в топла вода, като мирисът се разнася с помощта на бяла свещ, която не е ароматизирана) или чрез дифузия посредством спрей. Може би не сте се замисляли за ароматерапия вкъщи, но опитате ли, готови сме да се обзаложим, че няма да е само веднъж.

 От тук може да си закупите качествени масла за ароматерапия: Онлайн магазин за етерични масла

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.