Inaessentials онлайн магазин за био козметика

АКНЕТО и как семеен Български бизнес реши проблема на над 80 000 тийнейджъри

Акнето …

Проблем, с който всеки един тийнейджър се сблъсква. Големите марки предлагат решения, едни по-скъпи, други по-евтини, но всички те имат нещо общо: Не решават проблема. В началото на 2019 след като направихме тестове и след като всички, на които предложихме нашата лавандулова водичка после не спираха да ни благодарят, се решихме и пуснахме продукта си онлайн. За щастие децата ни бяха доста запознати с технологиите и помогнаха това да се осъществи…

Ако прескочим във времето до днес, ще видим как от никому неизвестен продукт нашата лавандулова водичка се превърна в най-високо оценения и най-ефективен продукт срещу акне в България, а през 2020 и в други Европейски държави. Но зад тези силни думи се крият години труд.

Малко за нас

Ние сме семеен бизнес, който се занимава с био земеделие от 2000-та година. Започнахме като аматьори, но с изключително голям ентусиазъм.  Днес, въпреки че сме по-големи като бизнес, постоянно се стремим да се подобряваме. Такава стъпка поехме и през Февруари 2019 година, когато решихме да пуснем продуктите си на местния пазар с помощта на нашите деца. Идея, която днес се превърна в голям бизнес в цяла Европа и благодарение на която бях избрана за Биопроизводител на годината.

Повече за това кой стои зад бранда Inaessentials и как се произвеждат продуктите: ВИДЕО

Inaessentials

Започнахме без очаквания… Синът ни направи сайта Inaessentials в момента, в който изучаваше маркетинг и реклама. Реши да тестваме и да пуснем реклама във фейсбук. В началото нямаше голям ефект, като на ден давахме по 30 лв за реклама и имахме 1 или 2 поръчки, докато след седмица не се появиха коментари под рекламите на доволни клиенти.

След около месец първата ни реклама имаше повече от 20 позитивни коментара, което оказа огромен ефект. Позволихме си да пуснем още 2 реклами и се случи същото. В един момент усетихме, че не само тийнейджъри, а хора на всякаква възраст си вземат нашата лавандулова вода против акне и всички те са доволни. Трябваше да направим много промени. В един момент поръчките стигнаха до 30 водички на ден, а ние малко по-детски пълнехме всички бутилки у дома с каничка. Решихме се и взехме пълначна машина. След месец се наложи да наемем и оборудваме помещение за разфасоване и етикетиране, а съвсем малко след това и да наемем 2 служителки, които да се занимават само и единствено с магазина.

Наложихме вътрешни правила: Като основното беше: Клиентът винаги трябва да е доволен, дори когато не е. След 1000 продадени води и нито 1 оплакване решихме да променим рекламите си и да предложим безплатно връщане на цялата сума за поръчката, ако няма ефект – ход, който се оказа много добър. Днес имаме над 18 000 изпратени водички и едва 10 върнати, което ни говори много за техния ефект.

Какво се случи през 2020?

В края на 2019 вече знаехме, че имаме нещо голямо. Обаждания всеки ден от доволни клиенти, стотици съобщения седмично. Всички близки ни казваха да пробваме европейския пазар, което за нас си беше "тъмна Индия". Отново децата започнаха да разпитват, да проучват и накрая се спряха на вариант - работа с логистичен склад в съответната държава и сайт InaEssentials във всяка страна. Първа беше Германия, където публикувахме и нашата история. Бяхме шокирани от ефекта - за месец резултатите в Германия се равняваха на тези в България от Февруари до Декември 2019.

Виждайки, че този модел работи, решихме да рискуваме.. И така се случиха inaessentials/uk/sk/de/ro. Великобритания, Германия, Австрия, Румъния, Словакия и Гърция последваха България и започнахме да четем благодарности на всички езици.  Всичко това за нас беше като сбъдната мечта, но започнахме да усещаме и голяма отговорност. Новото предизвикателство бе да запазим качеството си на обслужване, което винаги е било приоритет за нас.

До ден днешен само ние лично (аз, синът ми и дъщеря ми) отговаряме на всички съобщения във фейсбук и инстаграм, защото знаем, че личното отношение е ключово и макар да отнема време, вярваме, че си струва. Доказателство за това са повече от 10,000 позитивни коментари за лаваднуловата ни вода против акне, вода от смрадлика за възпалени венци, салвия срещу пърхот и лайка за екземи.

С какво сме различни ?

Различното при нас е, че гледаме нашите лавандулови градини по напълно различен начин. Добивът ни е 2 пъти по-малък от нормалния, но качеството е несравнимо, а именно него търсят нашите клиенти. Освен че сме биологично сертфицирани, ние не си позволяваме да използваме дори био препарати. Единственото нещо, с което третираме нашите ниви е нашата „тайна“ отвара по биодинамична рецепта.

При пълнолуние набираме коприва, която после използваме като основна съставка за нашата отвара, съставките за които са ни предоставени от природата. Тази отвара прогонва всички болести и съхранява терапевтичните свойства на лавандулата, които се пренасят и в нашата лавандулова вода. Вярваме, че едно от тези свойства е именно уникалният й ефект срещу акнето, нещо което никоя друга флорална вода няма в такава степен.

Искате да пробвате?

Ние не се съсредоточаваме върху оборота, а върху това да имаме доволни и верни клиенти, именно за това от 2020 предлагаме връщане на цялата сума за поръчката, ако не сте доволни от поръчката. С това мислене сме започнали и тази философия ще следваме. Ако и вие искате да опитате от нашата вълшебна био водичка може да го направите от ТУК, а от нас ще получите като подарък промо код за 15% отстъпка от първата ви поръчка, който е: ina15

След успеха на нашата Лавандулова Вода - Hydrolina до Октомври 2020 разработихме още много страхотни лечебни натурално продукти, от които клиентите са наистина доволни. Тези и още продукти може да видите на нашия сайт.

Нашият семеен уебсайт е: inaessentials.com 

В сайта може да влезете като натиснете на червения бутон отдолу:

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.