Какво е хидратация на кожата и как се постига?

Хидратацията е изключително важна за цялото състояние на кожата. Всеки един проблем, който се появява има своето адекватно лечение, чрез природни съставки. За да помогнете на добрата хидратация на кожата, трябва да се погрижите да използвате качествена козметика, но и да се грижите за тялото си отвътре.

Следващите няколко стъпки ще ви помогнат да достигнете до идеалната кожа, която заслужавате!

Използвайте качествена, природна козметика

Използването на подходящата козметика за вашия тип кожа, е изключително важна. Ако непрестанно натрупвате химии върху кожата си, то тя няма да успява да диша, няма да се реновира и периодът на красивата кожа ще е за много по-кратко време. Именно затова ние, от Inaessentials, сме създали за вас множество билкови продукти, които да спомогнат да всеки проблем и в детайли да се излекуват раздразненията по кожата. Един от тези продукти е билковият сапун - коприва и борово масло.

Билков сапун - коприва и борово масло

Копривата, вероятно е позната на всички, като идеален лечител на изключително много раздразнения по кожата, както на тялото и лицето, така и на скалпа. В комбинация с боровото масло е идеална за проблемна кожа и по-скоро при псориазис, себорея, екземи, обриви, рани и други. Хубавото на тази вода е, че може да се използва при всеки тип кожа и ще повлияе още след първите няколко впръсквания. 

Билковите сапуни в Inaessentials са напълно натурални, което ги прави идеални за решаването на много проблеми. Те са с много лек и нежен аромат от множеството билки, които съпътстват продуктите. Не се пенят много, защото не са използвани никакви изкуствени пенители, именно затова спокойно могат да се употребяват за измиване на лицето. Те няма да изсушат кожата ви допълнително, защото нямат сулфати, които да подействат негативно. 

Био вода от маточина

Маточината се използва и до днес в множество чайове, за да успокои мислите и да подготви тялото за почивка. Билките могат да бъдат използвани за толкова много, както и да лекуват различни проблеми, с които се сблъскаме всички, понякога. 

Био водата от маточина е получена чрез парна дестилация, което позволява да се запазят всички перфектни качества, които да спомогнат да идеалното действие на продукта. Био водата е създадена, чрез извличане на качества от листната маса на маточината, където са съхранени най-много от нейните полезни вещества.

Още при първото нанасяне ще се насладите на успокояващ и релаксиращ ефект върху кожата, именно онзи, който бихте усетили от първата глътка чай. Маточината ще овлажни сухите участъци и ще релаксира духа, и тялото. Важно е, че водата има анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно и невро успокояващо действие. Ще подобри кожата при възпаления, алергии и дерматити, като и ще подхрани сухата и чувствителна кожа. 

Вода от горски здравец

Здравецът, тази билка, която виждаме почти навсякъде, в бабините дворове, пред градските блокове, а когато цъфтят е приказка за очите. Горският здравец е не само много красив, но и полезен за всички проблеми, които са свързани със суха, напукана, белеща се кожа. Опаковката е не по-малко важна, защото е в спрей-флакон, който се използва изключително лесно, а в същото време се запазват качествата на използваните билки. 

Още при първите няколко впръсквания ще усетите омекотяване на кожата, а след няколко седмици ще забележите видно заздравяване на кожата и проблемните участъци. Тъй като водата от горски здравец има антибактериален ефект, ще успее да излекува раните, които са се появили вследствие на напуканата и суха, чувствителна кожа. 


Водата от горски здравец е произведена в България и е получена по напълно натурален начин, което позволява на нейните качества да бъдат максимално богати и запазени. За да може водата да достигне до вас, без никаква добавена химия, с биоразградима опаковка и безброй качества, са необходими много ръчен труд, внимание и любов към природата, което с удоволствие дава за вас семейството на Inaessentials. 


Здравецът е билка, която е богата на танини, феноли, етерично масло, катехини и витамин C. Освен, че е подходяща за лице, може да се използва при напукани пети и стъпала, както и лакти, и колене. Можете да напръскате от водата на напуканите участъци и да оставите да попие. Също така може да я използвате при кръвотечение, охлузвания и порязване, като напръскате върху проблемния участък. При кожата на лицето, може да напоите памучен тампон и да почистите лицето и шията. Ще усетите страхотния аромат, а действието ще започне своята работа веднага след първото нанасяне.

Грижата за тялото отвътре

За да сте сигурни, че ще увеличите възможностите да имате сияйна и красива кожа, то се отдайте на търсене и образоване по темата за добрите мазнини и пиенето на вода. Консумацията на повече полезни мазнини ще ви помогне да балансирате сухите участъци и да се насладите на правилна обмяна на себум, която вероятно кожата ви не произвежда в правилни количества. 

Водата, от своя страна, ще ви помогне да хидратирате, не само тялото си отвътре, но и тялото отвън. Ще се чувствате по-енергични и продуктивни, а кожата и косата ви ще успяват да се омазняват, за да произвеждате повече полезни масла, с които кожата и косата да се хранят. 

Здравословното хранене и приема на вода ще ви помогнат да ускорите процесите към по-добър живот и ще можете съвсем скоро да се насладите на перфектна, гъста и красива коса, както и на балансирана кожа, която да сияе.

За да можете да запазите всички полезни качества на продуктите, които сте избрали за вашата кожа и коса, е важно да ги съхранявате правилно. Тъй като продуктите в Inaеssentials са напълно естествени, натурални и био е важно да ги съхранявате на тъмно, за да може да запазите всички полезни вещества и да не разрушавате структурата им. 

Доверявайте се на естествени продукти, масла и води, които да се погрижат за проблемните зони без да утежняват с допълнителни химии, които в последствие ще навредят още повече. Възползвайте се от всичко, което е дала природата, за да може да се насладите на най-добрия ефект, който ще поддържа кожата ви чиста, еластична, мека и добре хидратирана. 

Хидратацията е особено важна за намаляване на процеса на стареене, затова не подценявайте важността и. 

Вие сте важни, а природата ви го показва всеки ден, избрахте ли вашия нов, любим продукт? 💟

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.