Лавандулово масло inaessentials

Лавандуловото масло и как да го ползваме

Преоткриваме силата на древното лавандулово масло

  Етеричните масла, може би сте забелязали, се превръщат скоростно в най-актуалния тренд на алтернативната медицина, без да губят от традиционната си представа като вещества, използвани предимно в козметиката. А сред тях, познато на хората от хилядолетия, първото място заема уж обикновеното лавандулово масло. То възвръща своята популярност заради широкия си спектър на приложения и редицата позитиви, които носи неговата употреба. Двете основни насоки на приложение на екстракта от Lavandula Angustifolia следват пътя, начертан още в Древен Египет, поради което неслучайно лавандуловото е най-продаваното сред етеричните масла в световен мащаб.

лавандулово масло inaessentials

 Парфюмът на фараоните

  Експлоатацията на несложното за извличане лавандулово масло може да бъде открита поне 4-5 хиляди години назад във времето. Намираме споменаване на тази есенция в редица древни текстове, като виолетовото растение попада и в селекцията от благоухания, които използвани от фараоните. Историята твърди, че когато е открита мумията на легендарния Тутанкамон, от нея се е разнасял все още намек за лавандула. Действително, това етерично масло служи и в процеса на мумификация, но не това, за щастие, е основната причина за засиленото му търсене днес. А и в древността.

 Споменаването на лавандулово масло веднага ни насочва към набиращата популярност ароматерапия, където есенцията от лилавото растение е сред най-използваните субстанции. И това, разбира се, не е случайно – освен че има приятен мирис, етеричното масло от лавандула успокоява и понижава осезаемо нивото на стреса. Изпитвали ли сте благотворното действие на този вид терапия? Ако не, може би е време да пробвате.

  • За ароматерапия в домашни условия, добавете 1-2 капки в дифузер за ароматерапия и се насладете на приятния, успокояващ сетивата аромат

 

В това отношение всъщност може да се каже, че има преплитане между козметичната и медицинската стойност на екстракта, а това, в края на краищата, е най-голямата му сила. Освен че може да бъде употребявано, за да подобри аромата и атмосферата във вашия дом, масло от лавандула е отлична съставка за топла вана, към която е достатъчно да бъдат добавени едва 3-5 капки от извлека.

лавандулово масло inaessentials

 Как да използваме лавандулото масло?


- 1-2 капки лавандулово масло се смесват с всекидневен крем за лице

- В базово масло(или бебешко олио) се добавят 2-3 капки лавандулово масло и разтвора се използва за цялото тяло

-Лавандуловото масло регулира pH и производството на себум от скалпа, което я прави подходяща както за склонна към омазняване така и за суха кожа: добавете 2-3 капки лавандулово масло към любимият си шампоан и ще усетите подобрението в косата след няколко използвания

-Ако имате проблеми със съня и заспиването, 1-2 капки лавандулово масло ще успокоят сетивата и ще ви пренесат в страната на сладките сънища

 

Достъпно лавандулово масло, вместо скъпо лекарство от аптеката

Медицинските ползи от употребата на лавандулово масло оформят дълъг списък:

* Намалява нивата на стрес и тревожност

* Подобрява мозъчната дейност

* Помага за възстановяването на порязвания и изгаряния

* Облекчава болката, включително и главобол

* Влияе благотворно на съня

* Подпомага доброто състояние на кожата и премахва акне

* Отразява се благотворно при стомашни неразположение

Ако изброените позитиви ви се струват твърде ежедневни, въпреки че всеки аспект е от значение, когато става дума за здравето, ето и някои по-сериозни плюсове от използването на лавандулово масло.

  • Като естествен антиоксидант този екстракт успешно се справя със свободните радикали
  • Подсилва имунната система. Един от най-сериозните аргументи за „включването” на лавандулово масло.
  • Влияе благотворно върху нивата на кръвната захар и в този смисъл се използва като средство за превенция и лечение на диабет
  • Подпомага дори и пациенти с ракови заболявания, като най-малкото облекчава неприятните симптоми. С тази тема, разбира се, не трябва да се спекулира и да се създават вредни митове, но е факт, че излизат изследвания, свързани именно с благотворното влияние от употребата на масло от лавандула върху имунната система. Като цяло етеричните масла все по-често се разглеждат като възможност за алтернативна терапия на злокачествения заболявания, но това е материя, върху която тепърва предстоят сериозни разработки.

 

 Лавандуловото масло:

 Ако все още не сте се убедили в благотворното влияние на тази позната от древността субстанция, няма да загубите с това, че ще опитате. По-добри цени от тези е трудно да се открият както във физическите магазини, така и в онлайн маркета : Биологично лавандулово масло. Може би не си давате сметка, но само няколко капки всекидневно, от уж простичкото масло от лавандула, ще подобрят осезаемо вашето ежедневие и жизнен ритъм.

 Тук може да закупите лавандулово масло от Inaessentials, компания занимаваща се с биологично земеделие повече от 20 години: Лавандулово масло

 

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.