Водата за уста може да бъде опасна за вас: 4 причини защо

Водата за уста може да бъде опасна за вас: 4 причини защо

Изпитвали ли сте някога кървене на венците, афти и лош дъх? Агресивните химически води за уста могат потенциално да бъдат вредни за вашите венци по няколко причини. Аз съм майка на 3 деца и трябваше да бъда много внимателна с тях. Ето какво намерих:1. Високо съдържание на алкохол във водите за уста


98% от водите за уста в магазините съдържат значителни количества алкохол, което води до сухота в устата. Сухата уста е по-малко ефективна при отмиването на хранителни частици и бактерии и това увеличава риска от проблеми със зъбите, като лош дъх и кариес. Това обаче го няма на етикета, нали?

 

2. Дразнене, причинено от агресивни химикали

Агресивните химикали във водите за уста могат да раздразнят деликатните тъкани на устата, включително венците. Това може да доведе до дискомфорт и възпаление. Избягвайте химикали като: хлорхексидин глюконат; Етанол (етилов алкохол); Метилов салицилат. Повярвайте ми, по-добре е да пиете 5 чаши вино всяка вечер, отколкото тези вещества навсякъде близо до вас (Изпитано :))

 

3. Разрушаване на оралния микробиом

Силните води за уста могат да нарушат естествения баланс на добрите бактерии в устата. Този дисбаланс може да доведе до различни проблеми с оралното здраве, включително повишен риск от инфекции като афти. Ето някои други често срещани съставки във водата за уста, които могат да навредят на вашия орален микробиом:
Алкохол – убива всички бактерии, добри и лоши.
Водороден пероксид – убива всички бактерии, добри и лоши. Може също така да убие клетки в зъбите ви.
Хлорхексидин – широкоспектърен антимикробен агент, често срещан във водите за уста. Може да оцвети зъбите ви, да увеличи образуването на зъбен камък и да промени вкусовите ви усещания.
 

 

4. Риск от случайно поглъщане

Ако сте родител – внимавайте! Започнах всичко това, след като едно от 3-те ми деца изпи малко от водата за уста. Аз буквално умрях от притеснение, а той имаше проблеми със стомаха 2+ седмици. Благодарна съм, че изпи 30-40 мл, тъй като повече е наистина, наистина опасно.

 
Моето решение като майка: За тези, които търсят нежна алтернатива, потърсете органични води за уста, които не съдържат алкохол и могат да почистват ефективно, като същевременно запазват полезните бактерии. Естествените съставки предотвратяват обезцветяването и намаляват чувствителността, създавайки по-здрава и естествена усмивка. Направих проучване и открих, че смрадликата е една от най-добрите билки за устна хигиена. Тогава създадох органична вода за уста от смрадлика, за която станах органичен фермер на годината в България.

Можете да поръчате от тук: Органична вода за уста от Смрадлика
 

 
 Когато научих за тези 4 опасности (и изпитах една от тях от първа ръка), реших да предприема действия:

Нашата семейна марка произвежда само органични решения от нашите собствени градини и ние вярваме в силата на природата - НЕ в химикалите. Вместо да правим продукти с простата цел да ги продадем, ние създаваме продукти, които бихме дали на собствените си деца.

Ето защо ние тестваме всичко във Франция. Нашата органична вода за уста без съдържание на алкохол, направена от нашата смрадлика, не е изключение. Доказахме, че една органична вода за уста може да има ИСТИНСКИ резултати! Вижте сами какво мислят нашите клиенти: 

Отзиви:

"ЕХА
Съпругът ми има много тежка форма на пародонтит и нищо не му спираше кървенето освен антибиотиците. Изумени сме от ефекта на водата от смрадлика, защото тя стяга венците и веднага спира кървенето. Само след 2 дни е резултатът, след седмици пак ще пиша, но просто УАУ” - Мария


„Впечатлен съм!
Използвам редовно вода за уста от известни марки, но реших да пробвам тази, защото ми харесва идеята да използвам органични продукти. Изненадан съм колко свеж е дъхът ми и определено помага за кървящите ми венци. Поръчах втора бутилка."


„Най-добрата вода за уста на пазара с допълнителни бонуси, че е напълно без разяждащи химикали и болката в зъбите ми изчезна в рамките на 2 дни и не се върна след 3 месеца употреба. 😍🙏“ 


 
КУПЕТЕ СЕМЕЕН ПАКЕТ ЗА УСТНА ХИГИЕНА ТУК:

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.