Защо и как да добавим етерични масла към крем за лице и кожа | Inaessentials

Как и защо да добавим етерични масла към крема за лице и кожа

 Осезаемите ползи от употребата на етерични масла в ежедневието вече не са тайна за никого и е прекрасно, че все повече хора се обръщат към този вид естествени природни продукти, в които „химията“ (разбирайте химическата индустрия и синтетичната част от нея) имат минимално или никакво участие. В блога на InaEssentials сме ви запознавали с многобройните позитивни ефекти от използването на лавандуловото масло, както и на превърналото се във визитна картичка за България розово масло.

защо да добавим етерични масла към крем за лице и кожа

 

Етеричните масла могат да ви преобразят и подмладят

  Позитивното влияние на тези субстанции, извлечени изцяло чрез парна дестилация, може да бъде потвърдено от всеки, който ги е нанасял върху кожата си редовно и със съответната дозировка. Описали сме положителните страни и в каталога на Inaessentials: КАТАЛОГ, а те са особено важни за дамите, у които с течение на годините появата на всяка нова бръчка предизвиква увеличаване на притеснението за външния вид. В мрежата ще откриете стотици материали и статии, според които използването на етерични масла може да ви подмлади с 10-15 години. Това, разбира се, е относително като оценка и ефектът е индивидуален, но със сигурност прилагането на лавандулово масло е значително по-евтин и осезаемо по-здравословен от противоречиво решение, каквото е ботоксът, да речем.

 

Взаимодействието с конвенционалната козметика също носи ползи

  Употребата на скъпи кремове за лице, а и за кожата по цялото тяло невинаги дава търсения ефект – поне не и такъв, какъвто се очаква, след като е платена висока цена. Все по-често специалистите в дерматологията препоръчват микс от козметичен продукт с етерично масло, независимо дали лавандулово, розово или друг вид. Да кажем, че сте се спрели на определен крем и искате да подобрите неговото действие. Можете да създадете смес, само като добавите между 2-3 капки от избраното от вас етерично масло към крема в зависимост от възрастта на човека, който ще ползва субстанцията, както и от индивидуалните предпочитания.

 

 Препоръчва се при използване на такъв микс при деца под 12 години и при хора над 65-годишна възраст съдържанието на есенцията все да бъде в по-ниско. При всички положения не е желателно каквото и масло да добавяте – било то лавандулово или розово, да надвишава 2% от общото тегло на микса. Трябва също така да се уверите, че кремът и етеричното масло са се смесили в хомогенно емулсия, за да може да бъде използвана рационално и оптимално добре за вашето здраве. Това означава, че самият козметичен продукт, който ще използвате, трябва да не бъде твърде тежък или наситен, за да може да допусне добавката по-лесно да проникне вътре. Според нас от Inaessentials най-добрите опции за масла, които може да добавите към вашия крем са лавандулово и розово масло. Ние ви предлагаме биологични такива от най-голямо качество в нашия онлайн биологичен магазин 

 

 

62 коментара

 • Спрей-пулверизатор за бутилка от 200мл
  💜 разкошна вода
  Много съм доволна от розовата вода и лавандуловата. Страхотни са.

  Женя Бонева
 • Био Вода от Салвия против Пърхот и Себорея 200мл – Спрей
  Много съм доволна от продуктите ви.Използвам ги от няколко месеца и имаше подобрение още от втората седмица.Главно използвам лавандуловата вода, мирише унимлано, кожата става нежна и мека на допир. Има огромно подобрение и лицето ми е почти изчистено.

  Ани Стойкова
 • Био Вода от Лайка за екземи и раздразнена кожа – 200 мл.
  Чудесен продукт !
  Отлично действие. Най-използваната вода от нашето семейство, заедно с водата от лавандула. Много добре влияе на обриви, пигментни петна, проблемна кожа. Горещо препоръчвам !

  Мария
 • Натурален шампоан от маслодайна роза за суха и увредена коса (250 ml)
  Много съм доволна от шампоана! Исках да го използвам поне 1 месец, за да мога дам адекватен отзив и съм впечатлена. Косата ми е мека, не се заплита и я чувствам жива. Притеснявах се аромата да не е много силен, но напротив, много е деликатен. Препоръчвам 100%!

  Олга Гочева
 • Био Вода от Маточина за кожни раздразнения – 200 мл
  Чудодеен продукт!
  Поредният чудодеен продукт от серията на Ина! Както вече съм споменавала с майка ми сме огромни фенове на биологичните води, а това сравнително ново попълнение е истински дейно лекарство за кожни раздразнения. Майка ми, която беше нахапана и получи упорити обриви от насекомо, употребяваше флоралната вода от маточина, което беше единственото й успокоение за така раздразнената кожа! Успокоява, охладява и работи безотказно.
  Моят случай беше преди 1-2 дни, когато кожата на лицето ми неочаквано почна да ме сърби и раздразних допълнително с чесане. Само с 2 намазвания сутринта и вечерта, кожата се успокои и нямаше и помен от досадния сърбеж! Любим продукт ми е след лавандуловата вода!

  Обожавам Вас и продуктите Ви и досега никога не съм останала разочарована!

  Ева-Мария Петканова

Оставяне на коментар

Медали за преглед на Judge.me

Judge.me Diamond Monthly Record Shop medal
Judge.me Top 25 Trending Shops medal
Judge.me Platinum Authentic Shop medal
Judge.me Gold Transparent Shop medal
Judge.me Top 100 Shops medal