Розово масло inaessentials

Българското розово масло – едно от съкровищата на родината

Българското розово масло – Inaessentials

 Розовото масло е един от символите на България. Маслодайната българска роза традиционно представя страната ни по света и безспорно качествата ѝ са ненадминати. По цял свят розовото масло е ценен лек за редица неразположения, използва се в домашната козметика, за производството на парфюми и козметични индустриални продукти. От началото на 20-ти век, до днес българското розово масло се радва на изключителна популярност. Навярно няма да се учудите, че страната ни е световен лидер в производството на розово масло и именно у нас се добива най-качествено розово масло.

Inaessentials онлайн биологичен магазин

В този материал ще ви запознаем с българската роза, от която се добива розовото масло. Ще ви разкажем малко за технологията на добиването му, за неговите приложения и ползи. Ще изтъкнем предимствата му и най-вече ще ви убедим, че избора на Биологично розово масло е най-добрият за вас!

Българското розово масло – малко за качествата му и процеса на добиване

 Розовото масло е продукт получен в следствие на водопарна деситлация на цветовете на маслодайна роза (Rosa Damascena). По своята характеристика маслодайната роза може да бъде различни видове, но най-популярна е отглежданата и у нас Роза Дамасцена. Хипотезите сочат, че за първи път Персите са тези, които отглеждат маслодайни рози и добиват розово масло, наричано днес „течно злато“. Смята се, че именно Александър Македонски донася ценната течност и традицията за добиването й по нашите земи. Роза Дамасцена наричаме още Казанлъшката маслодайна роза.  Дамасцена е сорта роза с най-концентрирано съдържание на етерично масло и поради тази причина е наричната "царицата на маслодайните рози" не само у нас, но и по света.

Какви са уникалните качества на биологичното българското розово масло?

Розовото масло съдържа над триста разнообразни вещества. Приятният, омаен и неповторим мирис на родното розово масло се дължи на прекрасното местоположение на което се отглежда, а именно розовата долина. Когато се извършва процесът по дестилация на розовото масло – получаваме така обичаната розова вода. Уникалното при розовото масло е , че то няма срок на годност. Можете да го използвате дълъг период от време без да влоши своите качества!

Розова вода Inaessentials

 Биологичното розово масло само по себе си е универсален природен лечител. Поради богатия си елементен състав от органични съединения, то е приложимо при всички типове кожа. По своята сложност, маслодайната роза, и добиването от нея масло, нямат аналог в природата. Розовото масло подобрява и тонизира външния вид на кожата по неповторим начин. То балансира състава й, няма токсични елементи в него и поради това е перфектно за чувствителната кожа, тъй като не предизвиква дразнене. С розово масло можете да тонизирате кожата и само за кратък период от време да й придадете сияен тен. То е перфектно при проблеми със суха, увредена и зряла кожа. Благодарение на биологичното розово масло акнето и разширените пори вече не са проблем за мнозина.

Хората страдащи от екзема, херпеси или спукани кожни капиляри, могат успешно да прилагат лечение с розово масло. Сред неповторимите свойства на българското розово масло се нареждат и неговите терапевтични свойства. То може да се ползва, като афродизиак, антисептично и противовъзпалително, за стягане, като антидепресант или имунозаздравяващо средство, има антисептични и противовъзпалителни свойства. От древни времена розовото масло е известно с това, че успокоява ума, влияе благоприятно на черния дроб, на сърцето, пречиства кръвта и благоприятства действието на нервната и храносмилателна системи. Стягащото действие на розовото масло се прилага за венците и корените на косата. За кожата и повдигането й, както и превенцията срещу бръчки. Още за стягането на мускулите и кръвоносните съдове в тялото. Но преди всичко розово масло е най-мощното разкрасително средство днес и в миналото!  Когато става въпрос за добити по екологично биологичен метод и отглеждани маслодайни рози – маслото става още по-безценна съставка. Тъй като използването на препарати намалява терапевтичните свойства на етерично-маслените култури.

Българското розово масло – " Дар от природата "

Българското розово масло е уникален продукт и българите можем единствено да се гордеем с него. Като царица на цветята розата маслодайната роза е позната из целия свят, но маслодайната роза освен красива и царствена, притежава и незаменими ползи за здравето и красотата. Легендите разказват, че розата се е появила заедно с богинята на любовта Афродита, от морската пяна и до ден днешен тя е символ на женската красота и чар. Биологичното отглеждане на рози у нас е свързано до голяма степен с цикличността в природата.  Биологичната роза се произвежда биодинамично и „живата енергия“ в нея е максимално концентрирана. Като заключение можем да кажем, че българското розово масло е "дар от природата" и един от символите на България!

Обърнете се към корените си, обърнете се към българското розово масло и изпитайте ползите от него още днес! 

Може да закупите качесветно биологично розово масло от: https://inaessentials.com/ , български производител на био култури от повече от 20 години.

Розово масло може да закупите тук: биологично розово масло

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.