Как разработихме най-иновативната паста за зъби в България?

Как разработихме най-иновативната паста за зъби в България?

Здравейте! Аз съм Веселина, майката в семейството зад InaEssentials, и днес искам да ви разкажа за най-новата ни гордост, вдъхновена от българската природа и европейските иновации - Натурална паста за зъби със Смрадлика, Поморийска луга и Постбиотици Ina Dent-All.

Но преди това, нека ви припомня за началото на нашето пътешествие към естествената грижа за устната кухина.

Вижте пастата за зъби тук

От водата от смрадлика до пастата за зъби

Преди години, водени от желанието да предложим на хората естествено решение за кървящи венци, създадохме нашата Вода за уста от Дива Смрадлика - Hydrolina при Кървящи венци и Лош дъх. Тя бързо се превърна в любим продукт на много от вас, благодарение на своите доказани успокояващи и заздравяващи свойства. До ден днешен това е продукт, който не излиза и от нашето шкафче в банята. 

Вдъхновени от успеха на водата от смрадлика, преди близо 2 години решихме да направим още една крачка напред и да създадем паста за зъби, която съчетава силата на смрадликата с други ценни природни съставки. По онова време това беше и един от най-исканите нови продукти от вас. Към този момент определено продължава да бъде! Семейството ни се стреми да слуша максимално обратната връзка и желанията ви. Именно те са до голяма част причината да сме тук сега и да се развиваме. 

Обещахме ви паста и започнахме работа. Процесът обаче се оказа доста по-дълъг, особено когато търсехме най-добрата формула. За да стигнем до пускането на пазара на пастата преминахме през много проучвания, проби, различни формули, но сме щастливи, че успяхме да създадем продукт, в който истински вярваме. Продукт, който ние и нашите колеги използваме всеки ден със самочувствие.

Съкровищата на българската природа: Смрадлика и Поморийска луга

Нашата  натурална паста за зъби без флуорид съчетава силата на две уникални природни съставки, познати с чудесните си свойства:

  • Смрадликата: Крие в себе си невероятна сила. От векове нашите баби и дядовци са я използвали за лечение на различни заболявания и рани. Благодарение на своите антисептични, противовъзпалителни и стягащи свойства, тя помага за успокояване на раздразнените венци и предотвратява инфекции в устната кухина. Намалява кървенето на венците, стимулира тяхното оздравяване и помага при пародонтит.

  • Поморийската луга: Извлечена от Поморийското солено езеро, лугата е богата на минерали и микроелементи като магнезий, калий, калций. Благодарение на своите антибактериални, противовъзпалителни и минерализиращи свойства, лугата помага за укрепване на венците и зъбите, премахване на неприятната миризма и предпазване от кариеси. 

Каква е иновацията и какво правят Постбиотичните комплекси от Мента и Смрадлика?

Децата ми винаги са почитали българските традиционни билки, но едновременно с това и винаги са се стремели към развитие и научаване на иновациите в био козметиката.

Така преди няколко години разбрахме са постбиотичните комплекси - резултат от процеса на хиперферментация на свежи билки, съдържащи пробиотични добри бактерии. Тези ензими предоставят всичките ползи на пробиотиците, като ни защитават и осигуряват баланса на кожата, косата ни, както и на микробиома в устната ни кухина. 

След дълги проучвания се доверихме на доказана лаборатория в Италия, която разработи постбиотични комплекси от Мента и Смрадлика специално за нас и нашата паста.

Постбиотиците от Мента и Смрадлика подпомагат балансирането на микробиома в устната кухина и поддържат дъха ни свеж. Те ни защитават от вредните бактерии, като същевременно подкрепят растежа на полезните, което води до по-здравословна устна флора и по-малък риск от кариеси и гингивит.

Как заедно тези съставки се грижат за усмивките ни?

  • Успокояват и заздравяват: Смрадликата и поморийската луга помагат за намаляване на възпалението на венците и ускоряват заздравяването на ранички и афти в устата.

  • Борят се с бактериите: Активните съставки в смрадликата и минералите в лугата се борят с бактериите, причиняващи кариес и лош дъх.

  • Укрепват венците: Смрадликата и лугата имат стягащо действие, което помага за укрепване на венците и намаляване на кървенето им.

  • Постбиотични комплекси от мента и смрадлика: Тези комплекси поддържат баланса на микробиома в устната кухина, което е от съществено значение за цялостното здраве на устата.

Цялостна грижа, препоръчвана и от стоматолози

За оптимални резултати и отлична орална хигиена, дълбоко ви съветвам да използвайте Натурална паста за зъби без флуорид Ina Dent-All в комбинация с нашата Натурална Вода за уста от Дива Смрадлика - Hydrolina при Кървящи венци и Лош дъх, за която вече ви разказах накратко.

Продуктите ни са създадени да работят в перфектна хармония, постигайки резултати, които надхвърлят индивидуалното им действие. Комбинацията им гарантира дълготраен ефект и ви позволява да се радвате на здрави венци и сияйна усмивка. Радостни сме, че продуктие ни намират място и в стоматологичните кабинети. 

Защо да изберете нашите продукти за устна хигиена?

  • Естествени съставки:
    Като майка, за мен няма нищо по-важно от безопасността на семейството ми. Затова създадохме продуктите ни с естествени съставки, без вредни химикали.

  • Произведени с любов в България:
    С гордост произвеждаме продуктите си в родното Панагюрище, използвайки най-добрите български билки.

  • Подходящи за всички възрасти:
    Нашите продукти за устна хигиена са създадени с внимание към всеки – от деца над 3 години до бременните, за да осигурят безопасност и нежна грижа.

  • Достъпни за всеки:
    Вярваме, че всеки заслужава качествена грижа. Затова се стремим да предлагаме продуктите ни на достъпни цени на колкото може повече хора. Към момента сме в над 25 страни в Европа, което прави българската натурална козметика все по-достъпна, разпознаваема и обичана. 

Представяте ли си...българска паста за зъби при хиляди семейства в цяла Европа...

Ще сме искрено благодарни, ако ни дадете шанс и ни помогнете българската натурална козметика да достигне до всеки дом в света. 
За повече информация, посетете нашия уебсайт:

https://inaessentials.com

С обич,

Веселина от InaEssentials

FAQ

Ina Dent-All е формулирана с внимателно подбрани натурални съставки. Не съдържа вредни химикали, които са често срещани в традиционните пасти за зъби.

Семейството ни създаде висококачествено, безопасно и ефективно решение за устна хигиена без използването на флуорид, който може да бъде вреден, ако се погълне в големи количества.

Ina Dent-All е обогатена с мощна комбинация от натурални съставки, включително екстракт от Дива смрадлика, Поморийска луга и постбиотици от Мента и Смрадлика.

Не, Ina Dent-All не съдържа натриев лаурил сулфат (SLS) - често срещан пенител в много традиционни пасти за зъби. SLS може да раздразни чувствителни венци и зъби.  

Да, Ina Dent-All е формулирана да бъде нежна към чувствителни зъби и венци.

Да, комбинацията от Поморийска луга и постбиотици от Мента и Смрадлика помага за неутрализиране на лошия дъх и предпазва от плака и кариеси чрез балансиране на устния микробиом.

Да, Ina Dent-All е безопасна за деца над 3 години. Въпреки това е препоръчително да наблюдавате децата, докато мият зъбите си, за да се уверите, че не поглъщат големи количества от нея.

Въпреки че Ina Dent-All съдържа сода бикарбонат, която има лек избелващ ефект, тя не е специален продукт за избелване на зъби.

Ina Dent-All осигурява незабавни ползи, като стягащ ефект и усещане за свежест. За дългосрочни резултати обикновено се препоръчва постоянна употреба в продължение на 2-3 седмици.

За разлика от традиционните пасти за зъби с флуорид, Ina Dent-All предлага естествен и нежен подход към грижата за устната кухина, без потенциалните рискове, свързани с поглъщането на флуорид.

Въпреки че традиционната паста за зъби с флуорид обикновено е безопасна, когато се използва според указанията, тя може да има няколко потенциални отрицателни въздействия, ако се консумира в прекомерни количества:

  • може да бъде токсична, особено за деца
  • може да причини стомашно-чревни проблеми, ако се погълне,
  • може да причини петна по зъбите и да отслаби емайла,
  • може да повлияе негативно на баланса на полезните бактерии в устата и да наруши устния микробиом
  • може да причини алергични реакции (като кожни обриви, подуване и затруднено дишане).

За оптимални резултати препоръчваме да използвате пастата за зъби Ina Dent-All в комбинация с нашата 100% натурална Вода за уста от Дива Смрадлика - Hydrolina при Кървящи венци и Лош дъх.

Да, Ina Dent-All е формулирана да бъде безопасна за бременни. Въпреки това винаги се препоръчва да се консултирате с вашия лекар, ако имате някакви притеснения.

Не, Ina Dent-All не е хомеопатичен продукт. Въпреки че съдържа натурални съставки, тя не е формулирана на основа хомеопатични принципи. Наличието на ментово масло в състава ѝ допълнително потвърждава, че Ina Dent-All не е хомеопатичен продукт.