Причини за екзема. Какво да правим при силен сърбеж и раздразнена кожа?

Причини за екзема. Какво да правим при силен сърбеж и раздразнена кожа?

Причини за пърхота: Какво го провокира Причини за екзема. Какво да правим при силен сърбеж и раздразнена кожа? 3 минути Напред Българската паста за зъби със Смрадлика от семейство Ралчеви

Като най-голeмият орган в тялото ни, кожата ни има тежката задача да служи като щит срещу дразненията на света, който ни заобикаля. Тя ни предпазва от замърсявания, слънчеви лъчи и други неблагоприятни влияния, но това я прави и уязвима към различни проблеми. Един от тях е екземата, която засяга както малки, така и големи.

В тази статия ще ви дадем няколко практични съвета за справяне с екземата и раздразнената кожа.

Какви са причините за екзема и раздразнена кожа?

Раздразнението на кожата може да бъде предизвикано от различни фактори. Често срещани причини за неприятните усещания като сърбеж, сухота, зачервяване и дори лющене са външни фактори като слънчева светлина, ниски температури или дори неподходящи материи на дрехите.

Бебетата, малките деца и някои възрастни имат чувствителна кожа, която е по-склонна към реакции на външни дразнители. За тях е особено важно да се грижат редовно и внимателно за кожата си, като използват подходящи козметични продукти.

В някои случаи раздразненията могат да бъдат симптом на кожни заболявания като псориазис, екзема, херпес, дерматити и други. екзема на крака

Екземата е вид дерматит - възпалително кожно заболяване, което се проявява със суха, сърбяща и зачервена кожа. Основните причини за екземата са комбинация от генетична предразположеност и влиянието на околната среда.

Хората с фамилна история на алергии или атопични заболявания са по-склонни да развият екзема. Освен това, фактори като дразнители (сапуни, парфюми), алергени (прах, полени), сух въздух, стрес, инфекции, хормонални промени и прекомерно изпотяване могат да провокират или влошат симптомите на екзема.

Как да се справим с екземата?

Ако се чудите как да успокоите екземата и силният сърбеж да спре, ето няколко изпитани метода, които могат да ви донесат облекчение:

Студени компреси:

Този лесен и достъпен метод включва поставяне на студена кърпа или пакет с лед върху засегнатия участък за около 10 минути, докато дискомфортът отшуми.

Хидратация:

Кожата ни се нуждае от вода, за да бъде здрава. Раздразненията често са свързани със загуба на влага, затова е важно да използвате подходящи хидратиращи продукти и да пиете достатъчно вода.

Избор на козметика:

Избягвайте агресивните съставки в конвенционалната козметика, които могат да влошат раздразнението, особено ако имате чувствителна кожа. Избирайте натурални продукти с чист състав, без изкуствени аромати и химикали.

Използването на натурални продукти без никакви химични примеси може да осигури истинско подобрение на екземата.

Био Вода от Лайка - Hydrolina при Екземa и раздразнена кожа

вода от лайка

Лайката е известна със своите противовъзпалителни свойства и се използва от векове за успокояване на кожата. Нашата Био Вода от Лайка - Hydrolina при Екземa и раздразнена кожа е 100% натурален продукт, който може да помогне при екземи и други кожни раздразнения. Тя е първичен дестилат с високо съдържание на етерично масло, което спомага за бързото възстановяване на кожата и е подходяща дори за най-нежната бебешка кожа.

Baby eczema

Много от нашите клиенти вече се увериха в ефективното действие на био водата от лайка и споделят своите положителни впечатления.

👇Ако и вие сте в търсене на решение за кожните раздразнения, подробна информация на продукта, ще откриете на нашия сайт! 👇

ЕКЗЕМА и как малък семеен бранд се справи с този проблем с помощта на натурален продукт

В един момент Водата от лайка - Hydrolina стана истински хит сред майките при проблеми с екземи и раздразнения по кожата на техните бебчета. Явно това е често срещан проблем и трудно се намира продукт, който наистина да помага, а още по-трудно – натурално решение.

Практики за устойчивост

InaEssentials е бранд, ангажиран с устойчивото развитие във всеки аспект от дейността си. От земеделските практики, които прилагаме в отглеждането на собствените си био култури, до опаковките, които използваме за продуктите ни. Ние сме посветени в свеждането до минимум на въздействието ни върху околната среда и насърчаването на справедлива търговия и отговорното снабдяване.