Как да се справим с раздразнената кожа?

Как да се справим с раздразнената кожа?

Кожата е най-големият орган в нашето тяло и изпълнява редица важни за организма функции. Една от най-основните е да ни предпази от вредното въздействие на различните фактори на околната среда, като замърсявания, слънчеви лъчи, студ и т.н. Затова и често кожата ни страда от различни проблеми. В следващите редове ще обърнем внимание на един често срещан проблем, от който много хора страдат - раздразнената кожа и ще обобщим някои полезни съвети, които ще ви помогнат да се справите с него. 

 Био Вода от Лайка за екземи и раздразнена кожа

Какви са причините за раздразнена кожа?

Причините да получите кожно раздразнение са разнообразни. В много случаи дискомфортът, който изпитвате - като сърбеж, сухота, зачервяване и дори излющване на кожата, може да се дължи на външни фактори, като слънцето, ниските температури или дори неподходящи материи на дрехите. 

Бебетата, малките деца, както и някои възрастни имат чувствителна кожа, която е по-предразположена да реагира на дразненията на околната среда. Затова е от важно значение те да бъдат последователни в грижата за кожата и да използват подходящи козметични продукти. 

В някой случаи,  раздразненията може да се появят вследствие на определени кожни заболявания, като псориазис, екзема, херпес , дерматити и др. 

Как да се справим с раздразнената кожа?

Ако се чудите как може да се справите с раздразнената кожа, ето няколко доказано работещи методи, които ще ви помогнат да облекчите дискомфорта:

Студени компреси 

Студените компреси са изпробван метод, който може лесно да приложите вкъщи. За целта е нужно да поставите върху раздразнения участък напоена със студена вода кърпа или пакет с лед. Задръжте студеният компрес за около 10 минути, докато чувството на дискомфорт отшуми. 

Погрижете се за хидратацията на кожата 

Кожата ни се състои от над 60% вода. Затова добрата хидратация е от ключово значение за здравето на кожата. Раздразненията често са свързани с нарушаването на кожната бариера, което може да предизвика загуба на хидратация. Нужно е да се погрижите за  кожата с подходящите продукти, а също така не пропускайте да приемате достатъчно вода през деня.

Бъдете внимателни с избора на козметика

В конвенционалната козметика често се съдържат по-агресивни съставки, които не са подходящи за хора с чувствителна кожа и които могат да допринесат за засилване на дискомфорта. Затова ви съветваме да избирате нежни и щадящи натурални продукти, които имат изчистен състав и не съдържат в себе си изкуствени аромати и други химикали.

Био вода от лайка 

Лайката е растение, което е известно още от древността със силните си противовъзпалителни свойства и се използва като натурален лек за редица кожни проблеми. Още един изпитан начин да се справите с раздразнената кожа е като използвате био вода от лайка. За целта е нужно да напоите тампонче с вода от лайка и да третирате раздразнените участъци 2-3 дневно. 

Нашата семейна фирма произвежда 100% натурална вода от лайка, която помага за облекчаването на екземи, обриви, рани и други кожни раздразнения. За разлика от другите такива продукти на пазара, био водата от лайка на Inaessentials  е първичен дестилат, с високо съдържание на етерично масло, което подпомага бързото възстановяване на кожата. 

Тя е подходящ натурален продукт за бебешка кожа - верен помощник на майките, които търсят начин да осигурят комфорта на своите деца.

Много от нашите клиенти вече се увериха в ефективното действие на био водата от лайка и споделят своите положителни впечатления. Ако и вие сте в търсене на решение за кожните раздразнения, подробна информация на продукта, ще откриете на нашия сайт! 

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.