Разширени вени при бременност - как да се справим

Разширени вени при бременност - как да се справим

Бременност и разширени вени

Разширените вени са често срещано състояние при бременни жени. Те се появяват, когато венозните клапи, които помагат за връщането на кръвта към сърцето, отслабват или се увредят. Това позволява на кръвта да се застоява в краката, което води до подуване, болка и други неприятни симптоми.

В тази статия искаме да ви дадем максимално кратка, но полезна информация за това:

  • Бременност и разширени вени

  • Как да разпознаем и лекуваме разширените вени

  • Домашни средства при разширени вени при бременност

  • Крем, който наистина работи

  • Разширени вени след раждането

Как да разпознаем и лекуваме разширените вени

Разширените вени при бременност обикновено се появяват в долните крайници, като се забелязват като тъмносини или лилави линии или възли по кожата. Други симптоми могат да включват:

  • Подуване на краката

  • Болка, особено след продължително стоене или ходене

  • Сърбеж

  • Тежест в краката

Винаги се консултирайте с лекар, ако забележите някой от тези симптоми. Той ще може да диагностицира състоянието и да препоръча най-доброто лечение спрямо Вашето състояние.

Домашни средства при разширени вени при бременност

Има няколко домашни средства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени. Някои от най-популярните включват:
  • Компреси с лед: Ледът може да помогне за намаляване на отока и болката. Нанесете студен компрес върху засегнатата област за 20 минути няколко пъти на ден.

  • Повдигане на краката: Поддържането на краката повдигнати над нивото на сърцето може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на отока.

  • Масажирайте кожата със суха четка от нежен, естествен косъм. Това ще помогне освен за подобряване на кръвообращението, така и за по-гладка кожа, като спомага премахването на мъртвите клетки

  • Мехлеми и продукти с конски кестен: Екстрактът от конски кестен има противовъзпалителни и стягащи свойства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени.

  • Мехлеми и продукти със смрадлика: Маслото от смрадлика има противовъзпалителни и тонизиращи свойства, които също могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени.

Крем, който наистина работи

Ако търсите естествен и безопасен начин за облекчаване на симптомите на разширени вени или хемороиди, кремът Remorrhoids на InaEssentials е чудесен вариант. Той е създаден с внимателно подбрана комбинация от съставки, които имат силно подхранващо, овлажняващо и успокояващо действие върху кожата.

Екстрактът от конски кестен:

Той ефективно спомага за намаляване на дискомфорта и действа тонизиращо, подобрявайки кръвообращението и подпомагайки възстановяването на тъканите.

Маслото от смрадлика:

Смрадликата намалява неприятните усещания по натурален начин. Маслото е натурален антиоксидант и спомага процесите по възстановяване на нормалния баланс на кожата. 

Бадемовото масло има успокояващо действие, а хиалуроновата киселина благоприятства регенерацията на кожата като стимулира синтеза на колаген.

Remorrhoids е подходящ крем за бременни или следродилки с разширени вени, които търсят естествен и безопасен начин за облекчаване на симптомите на това състояние.

Може да откриете крема ни в комбинация със Соли за вана с конски кестен и смрадлика в нашия специален пакет - Разширени вени RoutINA. 

Разширени вени след раждането

В повечето случаи разширените вени при бременност изчезват след раждането. Въпреки това, при някои жени те могат да останат или дори да се влошат. Ако имате разширени вени след раждането, е важно да се консултирате с лекар. Той може да ви помогне да определите най-доброто лечение.

Ето няколко съвета, които могат да помогнат за предотвратяване или намаляване на риска от разширени вени след раждането:

  • Носете удобни обувки и чорапи.

  • Избягвайте да стоите или седите продължително време.

  • Упражнявайте се редовно.

  • Пийте много течности.

Спазването на тези съвети може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на риска от развитие на разширени вени.

Бременността е вълнуващо пътуване, изпълнено с очакване и трепет. Но за някои жени то може да бъде помрачено от дискомфорта на разширените вени. Но, не се тревожете! InaEssentials e тук, за да ви съпътства в това пътуване. С натурални продукти и подкрепа, ние ви помагаме да се чувствате красива, уверена и готова за най-важната среща в живота си.

Защото бременността е чудо, а красотата е в усещането за хармония.
Ако статията ви е била полезна или вече сте изпробвали нашия натурален Успокояващ крем с конски кестен, ще сме много благодарни да споделите статията с приятели! 

Крем за разширени вени - ще ми помогне или не?

Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.