Наградената за Биофермер на годината Веселина Ралчева и нейните революционни продукти за акне и устнa хигиена

Веселина Ралчева

„Лечебната сила на природата, впрегната в решаването на проблемите на хората, в противовес със заобикалящата ни масова химия“

Веселина Ралчева - Биофермер на годината 2019

 Веселина Ралчева започва семейния си бизнес заедно със своя съпруг през далечната 2001 година. Тогава, като абсолютни аматьори те решават да възобновят един забравен поминък в Панагюрище – розопроизводството. Без опит, но с много мечти, тя започва своето пътешествие с едва 20 декара рози и 50 декара лавандула. През 2004, когато био земеделието в България било екзотика и все още нямало сертифициращи организации, тя решила да поеме риск, избирайки именно този път –  на Биологичното прозиводство. През 2009 г. тя е инициатор за създаването на Асоциацията на българските биопроизводители, на която е и първи председател. От 2006 до 2018 нейният бизнес се превръща и в основен поминък на хората от малцинствата в Панагюрище, като социалната политика е водеща в нейната идеология. Често тя разказва как постоянно проверява бележниците на децата на своите работници и поощрява най-ученолюбивите и мотивира останалите да учат. Веселина е майка на 3 деца, като успява да съчетае най-сложната професия, тази на майката, със своя бизнес.

 2019 година и малките-големи крачки

Призът Биопроизводител на годината се връчва за първи път и негов носител е Веселина Ралчева. Това е признание за дългогодишни усилия и труд, но и признание за 2019 година, през която Веселина промени представите за „БИО-то“ у нас. Чрез своя бранд „Био Градините на Ралчеви“ тя свали завесите и показа на хиляди заинтересовани у нас какво точно се случва в едно био стопанство и как се отглеждат растенията по този начин. В своята фейсбук страница брандът заснема целия процес от засаждане до събиране на продукцията и причината да изберем БИО. През 2019 Веселина променя и още нещо - тя прави био продуктите у нас достъпни. През 2017, след едно посещение на една от големите вериги, където вижда цена на био картоф от 5 лв. /кг, тя си поставя за лична цел да направи био плодовете и зелечнуци достъпни за българските потребители. През 2019 в Био градините на Ралчеви вече се отглеждат 1000 декара био картофи, 300 декара био пъпеши, 100 декара био малини, 80 дка био кромид лук и 20 декара био тиквички. През същата година тези продукти влизат във веригата „Метро“, като крайната цена е двойно по-ниска от досегашната. Веселина Ралчева предлага своите биопродукти почти на себестойност, за да ги направи достъпни за българските потребители.

Биопазар Ина ЕООД

 

Най-големият успех

Най-големият успех на Веселина пак е свързан с био-то, но по-скоро с лечебните свойства на био флоралните води. След множество тестове, изследвания и валидации, през 2019 Веселина стартира заедно със сина си бранда Inaessentials. Бранд за биологична козметика, която реално помага на хората и променя съдби.

2-та продукта, които промениха медицината у нас

 Чрез своята биологична лавандулова вода против акне Веселина помага на повече от 10 000 тийнейджъри да се справят с акнето, а био водата от смрадлика за профилактика на устната кухина се превръща в тайната на мнозина, които страдат от проблемни зъби и венци. Веселина и синът ѝ предприемат различен подход. В началото на 2019 създават своя сайт и започват с малка реклама и малки очаквания. Докато един ден под едната реклама не се появява дълъг коментар на клиент, който е смаян от лавандуловата вода… след този коментар се появяват и 2-ри, и 3-ти, и 4-ти… Рекламата от уста на уста става толкова голяма, че от ръчно разливане на водички в розоварната, Inaessentials се превръща в бизнес със 5-ма служители, които по цял ден се грижат за клиентите и тяхната удовлетвореност. Мотото на бранда е: "Направи клиента щастлив на всяка цена и те очакват само хубави неща." Те предлагат и още нещо – връщане на цялата сума за продуктите, без клиентът дори да връща продукта - модел, който го няма никъде другаде у нас. Тази мисъл за клиента се оценява, като се стига до дни, в които клиентите поръчват над 100 води и цялото семейство се впряга на работа, дори най-малката сестричка.

Веселина и Васил Ралчеви

 

 Продължението

След като вижда огромното удовлетворение от лавандуловата вода и как тя променя съдби на хора и буквално изважда тийнейджъри от депресия, Веселина решава да продължи по този път. Намира решението и на друг проблем – кървящите венци и мнозина други устни проблеми. КЪДЕ ? Отново в природата! Тя създава първата у нас дестилирана вода от смрадлика на пазара, която се превръща в хит и бързо замества всички химични решения. Статистиката е стряскаща: от 15 000 лавандулови води има само 16 души, които искат сумата си обратно, а след повече от 5000 изпратени води от смрадлика - едва 1 клиент, който остава недоволен.

Био Вода от смрадлика за устни проблемиБио Лавандулова Вода против акне

 

 Мечтата

Веселина заслужено получава приза Биопроизводител на годината, но тя продължава да мечтае, като има 2 основни цели. Да направи био продуктите максимално достъпни за всички в цяла България и да продължава да създава биологични продукти, които да решават здравословните проблеми на хората. И междувременно продължава да вдъхновява нови и нови хора – колеги, партньори и клиенти – да станат част от нейното голямо семейство - семейството на БИО-то.

 Веселина Ралчева сайт Inaessentials

 За всички, които прочетоха този блог, Веселина има и изненада, и тя е 10% отстъпка от първата им поръчка в семейния сайт: inaessentials.com и тя е код за 10% от първата поръчка: vesi10

В сайта може да влезете от: ТУК 

 

 

 


22 коментари

 • Благодаря за бързата доставка! :) Много е мило, че продуктите са в нежни розови торбички! Прекрасни сте! <3 Веднага включихме продуктите в употреба! Бъдете здрави!

  Neli Koleva
 • Много сме доволни от Лавандуловата биологична вода,сега поръчах и Смрадлика, невероятни резултати от Лавандуловата биологична вода за лицето и особено акнето,мерси от сърце. 🌹🙂🌷

  Юлиана Димитрова
 • Искам да закупя лавандуловата вода,здравейте:))) незнам от кой и как но ще се радвам ако ми отговорите :))))

  Тодор трифонов
 • Лавандуловата вода е уникален продукт! :) Едва от няколко дни я ползвам, а вече усещам положителния ефект. Принципно нямам проблемна кожа, но въпреки това лицето ми стана още по-чисто, черните точки се махнаха, както и всякакви малки пъпчици, свиха се порите и самата ми кожа е по-гладна и освежена.
  Розовата вода също ми хареса много – остава кожата мека и хидратирана.
  Поздравления за чудесните продукти, които сте създали!

  Лили Ванчева
 • Благодаря за доставката водата за уста е супер

  Живка

Оставете коментар

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid