Защо и как да добавим етерични масла към крем за лице и кожа | Inaessentials

Как и защо да добавим етерични масла към крема за лице и кожа

 Осезаемите ползи от употребата на етерични масла в ежедневието вече не са тайна за никого и е прекрасно, че все повече хора се обръщат към този вид естествени природни продукти, в които „химията“ (разбирайте химическата индустрия и синтетичната част от нея) имат минимално или никакво участие. В блога на InaEssentials сме ви запознавали с многобройните позитивни ефекти от използването на лавандуловото масло, както и на превърналото се във визитна картичка за България розово масло.

защо да добавим етерични масла към крем за лице и кожа

 

Етеричните масла могат да ви преобразят и подмладят

  Позитивното влияние на тези субстанции, извлечени изцяло чрез парна дестилация, може да бъде потвърдено от всеки, който ги е нанасял върху кожата си редовно и със съответната дозировка. Описали сме положителните страни и в каталога на Inaessentials: КАТАЛОГ, а те са особено важни за дамите, у които с течение на годините появата на всяка нова бръчка предизвиква увеличаване на притеснението за външния вид. В мрежата ще откриете стотици материали и статии, според които използването на етерични масла може да ви подмлади с 10-15 години. Това, разбира се, е относително като оценка и ефектът е индивидуален, но със сигурност прилагането на лавандулово масло е значително по-евтин и осезаемо по-здравословен от противоречиво решение, каквото е ботоксът, да речем.

 

Взаимодействието с конвенционалната козметика също носи ползи

  Употребата на скъпи кремове за лице, а и за кожата по цялото тяло невинаги дава търсения ефект – поне не и такъв, какъвто се очаква, след като е платена висока цена. Все по-често специалистите в дерматологията препоръчват микс от козметичен продукт с етерично масло, независимо дали лавандулово, розово или друг вид. Да кажем, че сте се спрели на определен крем и искате да подобрите неговото действие. Можете да създадете смес, само като добавите между 2-3 капки от избраното от вас етерично масло към крема в зависимост от възрастта на човека, който ще ползва субстанцията, както и от индивидуалните предпочитания.

 

 Препоръчва се при използване на такъв микс при деца под 12 години и при хора над 65-годишна възраст съдържанието на есенцията все да бъде в по-ниско. При всички положения не е желателно каквото и масло да добавяте – било то лавандулово или розово, да надвишава 2% от общото тегло на микса. Трябва също така да се уверите, че кремът и етеричното масло са се смесили в хомогенно емулсия, за да може да бъде използвана рационално и оптимално добре за вашето здраве. Това означава, че самият козметичен продукт, който ще използвате, трябва да не бъде твърде тежък или наситен, за да може да допусне добавката по-лесно да проникне вътре. Според нас от Inaessentials най-добрите опции за масла, които може да добавите към вашия крем са лавандулово и розово масло. Ние ви предлагаме биологични такива от най-голямо качество в нашия онлайн биологичен магазин 

 

 

1 коментар

  • Здравейте,
    първо Ви имах за нещо ексозично, което човек купува и си поставя във витрината в дома си за красота, но след няколко позлвания на биорозовата вода стоя пред огледалото и се чудя как е възможно косопада започна да намялява, и с пърпение е постоянство е далеч по добър ефекта. Благодарен съм, че Ви срещнах и се доверих. Останете здрави!

    Йордан Стоянов

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват заради атака от БОТОВЕ през последните 2 месеца