Защо и как да добавим етерични масла към крем за лице и кожа | Inaessentials

Как и защо да добавим етерични масла към крема за лице и кожа

 Осезаемите ползи от употребата на етерични масла в ежедневието вече не са тайна за никого и е прекрасно, че все повече хора се обръщат към този вид естествени природни продукти, в които „химията“ (разбирайте химическата индустрия и синтетичната част от нея) имат минимално или никакво участие. В блога на InaEssentials сме ви запознавали с многобройните позитивни ефекти от използването на лавандуловото масло, както и на превърналото се във визитна картичка за България розово масло.

защо да добавим етерични масла към крем за лице и кожа

 

Етеричните масла могат да ви преобразят и подмладят

  Позитивното влияние на тези субстанции, извлечени изцяло чрез парна дестилация, може да бъде потвърдено от всеки, който ги е нанасял върху кожата си редовно и със съответната дозировка. Описали сме положителните страни и в каталога на Inaessentials: КАТАЛОГ, а те са особено важни за дамите, у които с течение на годините появата на всяка нова бръчка предизвиква увеличаване на притеснението за външния вид. В мрежата ще откриете стотици материали и статии, според които използването на етерични масла може да ви подмлади с 10-15 години. Това, разбира се, е относително като оценка и ефектът е индивидуален, но със сигурност прилагането на лавандулово масло е значително по-евтин и осезаемо по-здравословен от противоречиво решение, каквото е ботоксът, да речем.

 

Взаимодействието с конвенционалната козметика също носи ползи

  Употребата на скъпи кремове за лице, а и за кожата по цялото тяло невинаги дава търсения ефект – поне не и такъв, какъвто се очаква, след като е платена висока цена. Все по-често специалистите в дерматологията препоръчват микс от козметичен продукт с етерично масло, независимо дали лавандулово, розово или друг вид. Да кажем, че сте се спрели на определен крем и искате да подобрите неговото действие. Можете да създадете смес, само като добавите между 2-3 капки от избраното от вас етерично масло към крема в зависимост от възрастта на човека, който ще ползва субстанцията, както и от индивидуалните предпочитания.

 

 Препоръчва се при използване на такъв микс при деца под 12 години и при хора над 65-годишна възраст съдържанието на есенцията все да бъде в по-ниско. При всички положения не е желателно каквото и масло да добавяте – било то лавандулово или розово, да надвишава 2% от общото тегло на микса. Трябва също така да се уверите, че кремът и етеричното масло са се смесили в хомогенно емулсия, за да може да бъде използвана рационално и оптимално добре за вашето здраве. Това означава, че самият козметичен продукт, който ще използвате, трябва да не бъде твърде тежък или наситен, за да може да допусне добавката по-лесно да проникне вътре. Според нас от Inaessentials най-добрите опции за масла, които може да добавите към вашия крем са лавандулово и розово масло. Ние ви предлагаме биологични такива от най-голямо качество в нашия онлайн биологичен магазин 

 

 

10 коментара

 • Подаръчен Пакет Inaessentials
  🌼🍀🌼 Моето семейство използва с радост продуктите ви. Носят аромат на свежест и здраве. Бъдете здрави!Благодаря от сърце. 🌼🍀🌼

  Маргарита Йорданова
 • Вода от роза,лавандула и маточина
  Изключително съм доволна от продуктите ви.Кожата ми е свежа,еластична,успокоена и дори порите ми са видимо намалени.Благодаря ви.Пожелавам ви много успех с вашият семеен бизнес.Ще съм ви редовен клиент за в бъдеще!

  Красимира Димитрова
 • Относно продуктите
  Много сме доволни всички!
  Благодарим Ви за чудесните продукти!
  Лосиона за екземи по краката е особено ефикасен!

  Афродита Коровешева
 • Био вода от маточина
  Изключително доволна съм от вашия продукт ❤️

  Йорданка Ангелова
 • Вдъхновение
  Здравейте, продуктите ви са прекрасни и се харесват много в нашия дом. Още повече те са вдъхновение …. За усмивка споделям : имам петгодишна дъщеря, която се зарадва на сапуните и лавандуловата вода 😄 и няколко дни по късно в игрите си напълни вода с препарат и пусна вътре събрани листенца от рози 😃с учудване я питам " Надежда какво е това ? " Мамо и аз си приготвих, като твоята лавандулова вода 😅 Благодарим ви ! Бъдете здрави и скоро ще се вдъхновяваме с още от продуктите ви.

  Теодора Друмешка

Оставяне на коментар