Грим и Акне: Как да се гримираме без да ни излизат пъпки?

Грим и Акне: Как да се гримираме без да ни излизат пъпки?

Как да се Справим с Акнето: Пълно Ръководство за Здрава Кожа Грим и Акне: Как да се гримираме без да ни излизат пъпки? 7 минути

Акнето е състояние на кожата, което може да засегне хора от всички възрасти. За мнозина, които се борят с акне, гримът е начин да прикрият недостатъците и да повишат самочувствието си. Въпреки това, неправилното използване на козметика може да влоши състоянието на кожата.

В тази статия ще разгледаме как да използваме грим без да влошим проблема с акнето и какви продукти и техники са най-подходящи, а именно:

  1. Каква е връзката между грим и акне

  2. Избор на правилните продукти

  3. Подготовка на кожата преди гримиране

  4. Правилна техника на нанасяне

  5. Премахване на грима

  6. Грижа за кожата след премахване на грима

  7. Съвети за поддържане на здрава кожа

Каква е връзката между грим и акне

Гримът може да бъде както благословия, така и проклятие за хората с акне. Някои козметични продукти могат да запушат порите и да предизвикат възпаление, което води до поява на повече пъпки. Ето защо е важно да избираме правилните продукти и да ги използваме правилно.

Избор на правилните продукти

Грим и акне: Изборът на правилните продукти е ключов за предотвратяване на влошаване на акнето. Търсете козметика, която е обозначена като „некомедогенна“ (не запушва порите) и „хипоалергенна“ (не предизвиква алергии). Ето някои съвети:

Фон дьо тен: Изберете течен или минерален фон дьо тен, който не съдържа масла. Минералната козметика е особено подходяща, тъй като е по-лека и не запушва порите.

Пудра: Ползвайте прозрачна пудра за матиране, която да не съдържа талк, защото той може да дразни кожата.

Коректор: Изберете коректор с антибактериални свойства, за да предотвратите инфектиране на пъпките.

Руж и сенки за очи: Търсете продукти на минерална основа или такива, които са без масло.

Подготовка на кожата преди гримиране

Правилната подготовка на кожата е от съществено значение за здравето й. Ето стъпките, които трябва да следвате:

Почистване: Използвайте нежен почистващ продукт, който е предназначен за кожа с акне. Избягвайте агресивни почистващи средства, които могат да изсушат кожата и да стимулират производството на повече масло.

Тоник: Нанесете флорална вода от лавандула например или тоник без алкохол, за да балансирате pH нивото на кожата и да премахнете останалите замърсявания.

Хидратиране: Дори ако имате мазна кожа, е важно да използвате хидратиращ крем. Изберете лека формула под формата на гел или крем, който не е прекалено мазен.

База за грим: Нанесете некомедогенна база за грим, която ще помогне за по-дълготрайно задържане на грима и ще създаде бариера между кожата и козметиката.

Ако тази стъпка утежнява рутината за акне и подготовката за грим, може да пропуснете базата, но винаги нанасяйте хидратиращ крем преди нанасяне на грим. 

Правилна техника на нанасяне

Техниката на нанасяне на грим също играе важна роля в предотвратяването на акне. Ето няколко съвета:

Чисти инструменти: Уверете се, че четките и гъбичките за грим са чисти. Мийте ги редовно с антибактериален сапун и топла вода.

Леки слоеве: Нанасяйте грима на тънки слоеве. Това ще позволи на кожата да диша и ще предотврати запушването на порите.

Избягвайте многократно нанасяне: По-малкото е повече. Избягвайте многократно нанасяне на продукти върху същото място, тъй като това може да предизвика дразнене.

Премахване на грима

Премахването на грима е също толкова важно, колкото и нанасянето му. Никога не лягайте с грим на лицето, тъй като това може да доведе до запушване на порите и поява на нови пъпки. Ето няколко начина за правилно премахване на грима:

Мицеларна вода: Използвайте мицеларна вода, която е некомедогенна и подходяща за кожа с акне. Тя ефективно премахва грима и замърсяванията. Не забравяйте да измиете лицето си с вода след употребата на мицеларна вода! 

Двуфазни средства за премахване на грим: Те са особено ефективни за премахване на водоустойчив грим, но могат да бъдат предпоставка за допълнително омазняване на кожата, заради съдържанеито на масла в тях. 

Нежно почистване: Използвайте нежен почистващ продукт, който да премахне остатъците от грим и подготвя кожата за вечерната ви рутина. Такъв продукт например е Натурален Билков сапун Лавандула и Боровинка при Акне на InaEssentials. 100% натурален, подходящ най-вече за смесена към мазна кожа и акнеична кожа.

акне рутина

Грижа за кожата след премахване на грима

След като сте премахнали грима, е важно да се грижите за кожата си, за да предотвратите появата на акне:

Тоник: Използвайте тоник, за да премахнете остатъците от почистващия продукт и да подготвите кожата за следващите стъпки. Натурален заместител на вечерен тоник с хиляди положителни отзиви е Hydrobiotic - Лавандула и Мента - интензивна грижа при Акне.

Комбинацията от хидролати от лавандула и мента и постбиотичен комплекс подсилва естествената бариера на кожата и балансира нейната микрофлора, като ограничава разпространението на възпаления и бактерии. 

Серум: Серумът не е задължителна стъпка, но може да окаже положително въздействие върху кожата. Подходящи за акнеична кожа са серуми, съдържащи салицилова киселина или ниацинамид.

Хидратация: Нанесете лек, некомедогенен хидратант, за да поддържате кожата хидратирана и здрава. 

Лечение на акне: Ако имате възпалени пъпки, нанесете локално лечение.
Ефективно локално натурално средство е Етерично Био сертифицирано масло от Лавандула. То има силно антибактериално действие, което унищожава бактериите, причинители на акне. Нанесете една капка върху възпалената пъпка, но не и върху останалта част от кожата. 

Не нанасяйте лавандулово масло на големи участъци от кожата, ако не е разредено с базово масло от бадем например, за да не раздразните кожата.

Изградете и следвайте рутина, без да сменяте често продуктите в нея.

Кожата ни може да реагира на честата смяна на продукти по негативен начин и да излязат още повече пъпки. Затова ви съветваме, когато намерите правилните продукти за Вашата кожа, да не ги сменяте често, както и да не добавяте нови продукти през малък интервал от време. 

Семейството ни предлага 90 дневна, клинично тествана напълно натурална рутина за акне, на която може да се доверите. Тя съдържа: 

  1. Натурален Билков сапун Лавандула и Боровинка при Акне (110 гр.),

  2. Био Лавандулова Вода - Hydrolina при Акне (150 мл.),

  3. Hydrobiotic - Лавандула и Мента - интензивна грижа при Акне (150 мл.)

Разработвахме я повече от 2 години, за да се убедим, че продуктите работят по най-добрия начин заедно, за да осигурят защита през деня и възстановяване през нощта. Предлагаме цялостен подход за справяне и успокояване на акне, черни точки и прекомерно омазняване. Ще сме много радостни, ако я опитате и ни споделите отзиви! 

Съвети за поддържане на здрава кожа

Поддържането на здрава кожа е важно за борбата с акне. Ето няколко допълнителни съвета:

  • Здравословна диета: Консумирайте храни, богати на витамини и антиоксиданти, които подпомагат здравето на кожата. Избягвайте храни с високо съдържание на захар и мазнини. 
    Повече за храните, които влошават акнето, може да прочетете в нашата блог статия.

  • Пиене на достатъчно вода: Хидратацията е ключова за здрава кожа. Пийте поне 8 чаши вода на ден.

  • Редовно почистване на телефона: Телефоните са източник на бактерии. Почиствайте редовно екрана на телефона, за да предотвратите пренасянето на бактерии върху лицето.

  • Избягване на стреса: Стресът може да влоши акнето. Опитайте се да намерите методи за релаксация като йога, медитация или спорт.

Гримът може да бъде чудесен инструмент за прикриване на акне, но е важно да се използва правилно, за да не влоши състоянието на кожата. Избирайте некомедогенни продукти, подгответе кожата правилно преди нанасяне, използвайте подходяща техника за нанасяне и винаги премахвайте грима преди лягане. Следвайки тези съвети, можете да се наслаждавате на красотата на грима, без да се притеснявате за влошаване на акнето.

Надявам се тази статия да ви е била полезна и да ви помогне да поддържате кожата си здрава и красива, докато използвате грим. Не забравяйте, че здравата кожа е най-добрата основа за всеки грим.

АКНЕТО и как семеен Български бизнес реши проблема на над 80 000 тийнейджъри

Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.