Пъпки от мазна кожа- как да се справите?

Пъпките винаги са били голям проблем в почти всяка възраст, именно затова е важно да знаете от къде идва проблемът и как може да му противодействате, за да сте сигурни, че ще се справите бързо и ефективно. Много кожи страдат от акне поради различни причини и една от тях е мазната кожа, която произвежда твърде много себум, който спомага на пъпките да се появяват по-често, а понякога дори да се появи акне. 

Важно е да познавате кожата си добре и да сте запознати с различни похвати, които да ви помогнат да се справите с проблема по-бързо и отново да се радвате на красива и сияйна кожа, с балансирано количество себум и матиран завършек.

Био вода от мента

Именно такъв балансиран завършен може да даде водата от мента. Ментата е идеалната билка при мазна кожа, защото тази флорална вода е създадена, чрез извличане на етеричното масло от мента, което спомага за матирането на кожата. Също така, ментата в Inaessentials е първичен дестилат, което означава, че е с високо съдържание на маслото и максимално концентрирано, за да ви предостави по-качествено и дълготрайно действие.

Тази вода ще ви даде възможност да се насладите на стягане и матиране на кожата, като водата е създадена по напълно натурален начин с много ръчен труд, за да достигне до вас чиста и ефективна. Това е традиционен български продукт, който е 100% биологичен, без примеси, химии и изкуствени аромати.

Водата от мента има изключително тонизиращ ефект, който не е само за самата кожа, но и за сетивата, защото мирисът на естествена мента е тонизиращ и приповдигащ. Освен това ще подейства на кожата ви, като я стегне и ще и придаде свеж и жизнен вид. Биологичната вода от мента, ще успее да почисти в дълбочина порите, като по този начин ще успее да регулира излишния себум, който се появява при мазна и смесена кожа. Именно този излишен себум е в основата на поява на повече пъпки и акне. 

Когато съумеете да балансирате кожата си, пъпките ще започнат да изчезват и ще успеете да се радвате на красива кожа, която ще е сияйна, еластична и жизнена.

Другото действие на ментата е, че ще успее да се погрижи срещу умората, безсънието, главоболието, простуда и дори гадене. Заради свежия си аромат и концентрираното масло, ще успеете да се насладите и на другите му качества. Също така, може да използвате водата след бръснене, като ще успокои кожата, ще подейства успокояващо на отворените космени фоликули и ще направи усещането по-приятно.

Био вода с лавандула

Другият вариант за борба срещу акнето е да използвате био вода с лавандула. Био водата с лавандула от Inaessentials е с най-голямо съдържание на масло от лавандула от всички продукти, които са познати на пазара. Тайната за толкова богатото количество на масло се крие в щадящото извличане на маслото, което запазва всички своите качества, за да може да достигне до вас с най-голяма ефективност. Водата, която получавате е с дестилация на 100% биологично лавандулово масло. Именно това позволява на всички важни вещества да са в спрей-флакон, който да се грижи за кожата ви, чрез природните блага. 

Лавандуловата вода е произведена по напълно натурален начин, с много ръчен труд и внимание, това е традиционен български продукт, който ще ви донесе огромно удоволствие, не само заради действието, в което ще се убедите, но и ароматите, които са изцяло от натуралното масло. Този продукт е подходящ при грижа за акнето и за чувствителната кожа, освен това се бори активно с появата на черни точки.


Не само при тийнейджърите, но и при възрастните, може да се появи проблем с черните точки или поява на акне, особено когато става дума за промяна да хранителни навици или хормонален дисбаланс, дори след раждане. Заради метода на отглеждане на лавандулата и начина на извличане, водата е запазила свойствата си и по този начин нейното действие е максимално бързо и трайно.

как да премахнем акне с лавандулова вода

Преди за се извлече всичко полезно, трябва внимателно да се засадят всички лавандулови градини, които се обработват биологично и с любов ги изпращаме към вас, в 200-милилитрово шишенце. Високият стандарт, който поддържаме е главна цел, с която оправдаваме доверието на всеки клиент.


Лавандулата има, не само успокояващ ефект върху кожата, но и върху сетивата, като се грижи за успокояването на мислите, ще ви предостави по-добър сън и повече ефективна почивка. Именно това е и в основата на появата на много пъпки, черни точки и дори акне, защото появата на много стрес, може да доведе до нежелани резултати, които да се появят по кожата ви.

Също така обърнете специално внимание на почистването на кожата ви, което е изключително важно, за да сте сигурни, че не оставяте замърсена кожата си, преди да си легнете, както и че употребявате правилна козметика. Правилната козметика ще ви помогне да се справите със замърсяването на кожата, да я подхраните правилно, да овладеете излишния себум, да я матирате и тя да засияе.

Обърнете специално внимание на начина си на хранене и на приема на вода. Понякога храненето и водата имат огромно значение за начина, по който изглежда кожата и начина, по който се чувствате отвътре.

Прекомерното миене и тежки препарати

Тежките препарати за почистване на кожата и грижа, могат да карат кожата да произвежда допълнително количество себум. Ако използвате много агресивна козметика и измивате непрекъснато себума, който кожата ви произвежда, то тя ще произвежда още, за да навакса измитото количество. Именно затова трябва да използвате козметика, която да не изсушава кожата, а да я балансира и да започнете да произвеждате полезните маска, които да хранят кожата и косата, без да я затрупват и омазняват прекомерно. 


Изберете билковото, защото природата е готова да се погрижи за вас. Природата ви е избрала, изберете я и вие!

“Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие”

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.