(Не)познатите блага: Вода от маточина

Водата от Маточина 

Вероятно още от детството си сте чували историите за многобройните положителни ефекти, които носи на човека иначе простичкото растение маточина. Благотворното въздействие на чая от тази билка е разностранно и помага за справянето с редица проблеми – простуда, високо кръвно налягане, очистване и подобряване състоянието и функционалността на черния дроб и жлъчката, успокояването на нервите и т.н. По-малко е известно, oбаче, за друго приложение – вода от маточина, която не само има целебно въздействие, но също така набира популярност и с употребата си в козметиката и ароматерапията.

Вода от маточина

Силата е в комбинираното действие на продукта – характерна черта за повечето биологично чисто продукти, произвеждани и предлагани от Ина ЕООД. Сертифицираната вода от маточина, която можете да поръчате през сайта ни за био продукти, е извлечена от листната маса на това често срещано по нашите земи растение посредством метода на парната дестилация, като получената течност е абсолютно чиста. Цената от 8 лева за шишенце от 200 мл ще се отрази минимално на вашия бюджет, а същевременно въздействието върху средата и върху здравето ви ще бъдат осезаеми.

 

Пие ли се водата от маточина?

 

Не и като чай, но може да се използва и по подобен начин. Ако се доверим на мнения на специалисти, добавянето на една чаена лъжичка от продукта към водата, която ще изпиете в рамките на един ден, помага на имунната система, има антибактериално действие, успокоява нервите, функционира като естествен антиоксидант.

Вода от маточина inaessentials

 

Вода от маточина все пак като че ли е по-логично да се използва за външно действие. Всекидневната употреба на този биологично изчистен флуид се отразява осезаемо благоприятно на кожата, а ефектът е видим не след дълго, обикновено са достатъчни само няколко дни или седмица, за да се забележи промяна в позитивен аспект. Нанасяна редовно, водата от маточина успокоява чувствителната кожа и освежава нормалната. Този продукът се отразява отлично при третиране на много видове дерматити с терапевтичен и релаксиращ ефект. Въздейства също така при кожни възпаления и алергични реакции.

 

Можете да нанасяте вода от маточина с тампон по веднъж на ден. Често се прилагат и компреси, ако се налага. Тонизиращият ефект на натуралния продукт се отразява отлично след стресов ден или след физическо натоварване. Възможно е да се използва както при гореща вана, така и за нанасяне чрез фрикции след баня.

 Къде може да намерим био вода от маточина

Разбира се, да не забравяме, че и самият мирис на водата от маточина действа благотворно. Доскоро подценявана и неглижирана, ароматерапията започва да играе по-важна роля в ежедневието, а това, което вдишваме, се отразява и на здравето и качеството на живота ни. Ако не сте използвали вода от маточина, вероятно не подозирате колко добре ще се отрази на цялостното ви състояние и усещане. При това на отлична цена, предлагана от Ина ЕООД – имайте предвид, че при поръчка над 20 лева доставката е безплатна за цялата страна.

Купи сега: Вода от маточина

109 коментара

 • Натурален шампоан с лавандула срещу мазна коса и пърхот (250 ml)
  Здравейте,
  Първоначално използвах само биологичните води,защото нямах доверие на натуралните шампоани, които не са с добро качество в магазинната мрежа. След като видях отличното качество на водите си поръчах промоционалния сет от три шампоана и балсам. Невероятно е колко добре подействаха на косата ми. Видно е,че това не са обикновени шампоани,а действително натурални и обогатени с витамини,протеини и всичко записано на етикета. Поръчах си ги отново. Благодаря ви,аз и косата ми сме щастливи!

  Лилия Маркова Димчева
 • Био Вода от Бяла ела срещу пигментация на кожата – 200 мл
  Уникални продукти
  Много съм доволна

  Надя Пеловска
 • Хидробиотик – Лавандула и Мента – интензивна грижа срещу АКНЕ (200ml)
  Лавандула
  Здравейте! Все още не съм опитала водата с лавандула и мента, тъй като я поръчах заедно със стандартната вода с лавандула и започнах първо с нея, използвам водата с лавандула от една година и съм изключително доволна.

  Малина Трайкова
 • Био Лавандулово Масло – 10ml

  Чудесно е!
  Ухае прекрасно!

  Мария Христова
 • Био вода Мента
  Страхотен продукт! Препоръчвам!

  Моника Василева

Оставяне на коментар