(Не)познатите блага: Вода от маточина

Водата от Маточина 

Вероятно още от детството си сте чували историите за многобройните положителни ефекти, които носи на човека иначе простичкото растение маточина. Благотворното въздействие на чая от тази билка е разностранно и помага за справянето с редица проблеми – простуда, високо кръвно налягане, очистване и подобряване състоянието и функционалността на черния дроб и жлъчката, успокояването на нервите и т.н. По-малко е известно, oбаче, за друго приложение – вода от маточина, която не само има целебно въздействие, но също така набира популярност и с употребата си в козметиката и ароматерапията.

Вода от маточина

Силата е в комбинираното действие на продукта – характерна черта за повечето биологично чисто продукти, произвеждани и предлагани от Ина ЕООД. Сертифицираната вода от маточина, която можете да поръчате през сайта ни за био продукти, е извлечена от листната маса на това често срещано по нашите земи растение посредством метода на парната дестилация, като получената течност е абсолютно чиста. Цената от 8 лева за шишенце от 200 мл ще се отрази минимално на вашия бюджет, а същевременно въздействието върху средата и върху здравето ви ще бъдат осезаеми.

 

Пие ли се водата от маточина?

 

Не и като чай, но може да се използва и по подобен начин. Ако се доверим на мнения на специалисти, добавянето на една чаена лъжичка от продукта към водата, която ще изпиете в рамките на един ден, помага на имунната система, има антибактериално действие, успокоява нервите, функционира като естествен антиоксидант.

Вода от маточина inaessentials

 

Вода от маточина все пак като че ли е по-логично да се използва за външно действие. Всекидневната употреба на този биологично изчистен флуид се отразява осезаемо благоприятно на кожата, а ефектът е видим не след дълго, обикновено са достатъчни само няколко дни или седмица, за да се забележи промяна в позитивен аспект. Нанасяна редовно, водата от маточина успокоява чувствителната кожа и освежава нормалната. Този продукът се отразява отлично при третиране на много видове дерматити с терапевтичен и релаксиращ ефект. Въздейства също така при кожни възпаления и алергични реакции.

 

Можете да нанасяте вода от маточина с тампон по веднъж на ден. Често се прилагат и компреси, ако се налага. Тонизиращият ефект на натуралния продукт се отразява отлично след стресов ден или след физическо натоварване. Възможно е да се използва както при гореща вана, така и за нанасяне чрез фрикции след баня.

 Къде може да намерим био вода от маточина

Разбира се, да не забравяме, че и самият мирис на водата от маточина действа благотворно. Доскоро подценявана и неглижирана, ароматерапията започва да играе по-важна роля в ежедневието, а това, което вдишваме, се отразява и на здравето и качеството на живота ни. Ако не сте използвали вода от маточина, вероятно не подозирате колко добре ще се отрази на цялостното ви състояние и усещане. При това на отлична цена, предлагана от Ина ЕООД – имайте предвид, че при поръчка над 20 лева доставката е безплатна за цялата страна.

Купи сега: Вода от маточина

49 коментара

 • Био лавандулови води
  Изключително доволен от био продуктите. Напълно се доверявам на всеки ваш продукт. Разбрах за продуктите ви от приятел.

  Кирил Александров
 • Био Вода от Бял бор
  Чудесна Био вода от Бял бор. Ползвам я сутрин и вечер от някалко месеца. Още в първите дни имаше видим ефект. Благодаря Ви InaEssentials.

  Йорданка Пеева
 • Любимият ми козметичен бранд
  Най-добрата марка козметика, която съм ползвала. Видях реклама във Фейсбук, поръчах био води, като най-много ми хареса тази с роза, тази с бял бор също, с нетърпение очаквах шампоаните. Розовата вода е най-подходящото козметично средство за кожата на лицето, поддържа кожата много мека и гладка. Водата от бял бор освежава стъпалата, шампоана с българска роза е сред топ предпочитанията ми за подарък, който ще се хареса от приятелки. Отношението на работещите в Ина Есеншълс също ми хареса, много са отзивчиви!

  Любка Данчева
 • Страхотни естествени продукти
  Чудесни сте! Ваш почитател е и дъщеря ми, която ползва розовата ви вода. Благодаря ви!

  Генка Пенчева
 • Страхотен продукт
  Розовата вода е поредният продукт, който ползвам и от който съм изключително доволна. Ефектът се вижда и усеща още след 1-2 нанасяния. Като човек със силно чувствителна и атопична кожа бих могла да кажа само позитиви и благодарности за прекрасните и качествени продукти.

  Калина Иванова

Оставяне на коментар

Медали за преглед на Judge.me

Judge.me Top 10 Trending Shops medal
Judge.me Diamond Monthly Record Shop medal
Judge.me Platinum Authentic Shop medal
Judge.me Gold Transparent Shop medal
Judge.me Top 250 Shops medal